open-navfaktor-logo
search
O prekompoziciji Vlade KS
Bečarević: Najveći protivnici političke trgovine su nam oteli zastupnike
Ministar Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Vladi Kantona Sarajevo Almir Bečarević izjavio je za Faktor da Vlada funkcioniše bez turbulencija, "mada bi trebala raditi puno ozbiljnije stvari".
31.08.2023. u 11:06
get url
text

VEZANI TEKST - Elza Gaković napustila Stranku za BiH, Efendić poručio: Hrani sirotu na svoju sramotu

Govoreći o prekompoziciji Vlade KS o kojoj se mjesecima govori, a posebno nakon izlaska zastupnica Admele Hodžić i Elze Gaković iz Kluba SBiH-a, Bačarević kaže da su time neopterećeni, navodeći da uvijek neko radi na tome da promijeni skupštinsku većinu.

-  To vidimo i po otimanju zastupnika Stranke za BiH. Oni koji su najviše pričali da ne otimaju zastupnike, da im ne nude sve i svašta samo da bi nasputili stranku, u našem slučaju se desilo.

Dvije zastupnice su napustile Klub SBiH-a, a znamo i ko je najviše radio na tome, grupacija ljudi okupljena oko Damira Marjanovića. A bili su najveći protivnici političke trgovine- poručio je Bečarević.

Ministru nije jasno, kaže, zašto se u slučaj ne uključe Ured za borbu protiv korupcije KS, Tužilaštvo KS i visoki predstavnik.

- Podnio sam Uredu prijavu za poličku trgovinu. Osim da su otvoreni predmeti, trenutno nemam drugu informaciju. Predmeti su proslijeđeni Tužilaštvu KS, nešto ima i Ured. Nadam se da će savjesno raditi svoj posao - kaže Bečarević.

VEZANI TEKST - Bandić o transferima u Skupštini KS: Znamo koji krugovi Trojke "rade" na zastupnicima

Krajem prošlog mjeseca predstavnici "Trojke" u KS održali su sastanak s Damirom Marjanovićem (Za nove generacije) te samostalnim zastupnicima Admelom Hodžić i Redžom Lemezanom.

Nakon sastanka neke od informacija procurile su u javnost. Navodno bi Admela Hodžić trebala predložiti novog ministra finansija, a Marjanovićeva stranka dobija ministarstvo za nauku u Vladi KS.

Što se tiče Lemezana, njemu bi pripalo da predloži upravu preduzeća Sarajevogas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.