open-navfaktor-logo
search
Ministar finansija BiH
Amidžić: Ako se pređe na privremeno finansiranje uštedit će se više od 37 miliona KM
U slučaju prelaska na privremeno finansiranje, jer u budžetu institucija nedostaje 37 miliona KM, bit će ušteđeno više od toga, istakao je ministar finansija i trezora u Vijeću ministara BiH Srđan Amidžić, prenosi RTRS.
20.10.2023. u 16:52
get url
text

 - Privremeno finansiranje je odluka koja se donosi unutar Ministarstva finansija i trezora i bit će predloženo tako da će biti ušteđeno ne samo tih 37 miliona KM, nego i više - rekao je Amidžić.

Napomenuo je da ministarstva u Vijeću ministara i budžetski korisnici nisu poslušali njegov zahtjev da štede.

- Isto tako ni ja neću slušati njih. Budžet će biti usvojen ili sa manjkom od tih 37 miliona KM ili će se preći na privremeno finansiranje - poručio je Amidžić.

Prema njegovim riječima, nije samo Komisija za koncesije potrošila milion KM, već koštaju i agencije za policijsku podršku, za forenzička vještačenja i istraživanja, za unapređenje stranih investicija, za visoko obrazovanje, za srednje, osnovno i predškolsko obrazovanje, za informisanje i Fond za povratak.

Amidžić je dodao da ne kaže da tu nisu zaposleni stručni ljudi, ali isto tako oni trenutno ne rade svoj posao jer te institucije nikada nisu profunkcionisale.

- Moj je utisak i da neće. Zamislite sada da jedna takva agencija koja nije ni profunkcionisala traži povećanje budžeta - rekao je Amidžić.

Amidžić je ranije rekao da u budžetu BiH nedostaje 37 miliona KM i pozvao je zajedničke institucije da štede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.