open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Tužilaštvo formiralo predmet nakon intervjua Mila Đukanovića
AUTOR: Fena
26.04.2024. u 12:43
get url
text
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Crnogorsko više državno tužitlaštvo u Podgorici formiralo je predmet nakon intervjua koji je bivši predsjednik te zemlje Milo Đukanović dao jednom podgoričkom radiju i u kojem je Đukanović hapšenja njegovih najbližih saradnika nazvao političkim progonom i usporedio s krvnom osvetom.
Kako je saopćeno iz spomenutog tužilaštva, nakon detaljne analize intervjua tužilaštvo će po potrebi poduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom djelu.
Bivši crnogorski predsjednik je u intervjuu Anteni M kazao kako Crna Gora živi u zatrovanoj atmosferi i da će se ucjene nastaviti te dodao da je dužan na to upozoriti jer je "crnogorsko društvo, društvo osvetnika”.
- To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta - kazao je Đukanović, te istaknuo da "u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim crnogorskim porodicama traje duže od 200 godina".
Đukanović je kazao da je opasno kada jedina politika nakon dolaska na vlast postane politika progona te da je revanšizam samo politički naziv za osvetu.
- To znači da ne postoji svijest da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj koji sada radi to što radi ne shvata da je već započeo novu stranicu crnogorskih osveta. I pravi veliku grešku ako sutra u lisicama kojima se likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepozna svoje lisice - rekao je Đukanović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.
Demokratska partija socijalista (DPS) čiji je Đukanović bivši predsjednik smatra da se od spomenutog intervjua "pravi predstava" a što predstavlja "novi primjer selektivnog i pristranog ponašanja" tužilaštva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.