open-navfaktor-logo
search
Posljednji bilten
Kraj sage: Poznato koji klub ispada iz Prvenstva BiH za košarkaše
AUTOR: Faktor
04.05.2024. u 13:58
get url
text
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine objavio je posljednji bilten Lige za opstanak, sa rezultatima utakmica 10. kola i zvaničnom tabelom nakon završenog takmičenja u ovoj grupi.
Nisu se oglašavali iz KSBiH povodom objava Prijedora i Posušja oko o(p)stanka u ligi, ali su službenim biltenom i registracijom utakmica riješili sve nedoumice.
Prema toj tabeli, Posušje je bilo u pravu, jer kada su prenesene sve pobjede i porazi iz regularnog dijela sezone u Ligu za opstanak, sa time se prenio i međusobni skor klubova. Tako je Posušje u međusobnom skoru bolje od Prijedora jer je slavilo u tri utakmice, naspram jedne Prijedora.
To znači da je Prijedor zauzeo posljednje 12. mjesto i napušta elitni rang bh. košarke nakon jedne sezone u njemu, a Posušje na mala vrata ostaje član takmičenja.
Nakon svih dešavanja, oglasili su se potom iz KK Prijedor.
- Nejasne propozicije sistema takmičenja dovele su i nas, i ekipu Posušja i pola košarkaške javnosti u zabunu. Iz poslednjeg biltena smo obavješteni o odluci KSBiH po kojoj se vraćamo u Prvu ligu Republike Srpske naredne sezone.
O navedenoj odluci Vas ovim putem obavještavamo, a o eventualnim koracima koje će uprava kluba preduzeti u narednom periodu javnost ce biti blagovremeno obavještena.
Sezona je završena, hvala navijačima, simpatizerima kluba, a posebno našim igračima i trenerima. Borili smo se fer i pošteno do poslednjeg trenutka, ostvarili 10 pobjeda na koje smo ponosni. Vidimo se u dvorani Mladost!
Također, ovim putem čestitamo ekipi Posušja na zasluženom opstanku, i želimo im sve najbolje u narednoj sezoni - poručili su iz redova ovog tima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.