open-navfaktor-logo
search
Nastavak sage
Koji klub ostaje, a koji ispada iz bh. prvenstva: Rješava li ovaj dopis sve dileme?
AUTOR: Faktor/Sport1
02.05.2024. u 15:25
get url
text
FOTO: KK Prijedor
Liga za opstanak u Prvenstvu BiH za košarkaše okončana je sinoć utakmicom između Posušja i Leotara, koju su gosti dobili rezultatom 85:84. Nakon toga nastala je velika drama.
Posušje je tako samu Ligu za opstanak okončalo sa omjerom od 4:6, te je posljednje na tabeli, iza Prijedora i Slavije koji su na omjeru 5:5.Međutim, iz Posušja su kratko objavili da su zadovoljni opstankom u ligi, a slično su saopćenje objavili i iz Prijedora.
Oba kluba tvrde da su oni opstali, sagledavajući onaj parametar koji njima odgovara.
Ostala je dilema da li se u međusobnom skoru gledaju samo utakmice ostvarene u Ligi za opstanak, ili kompletna liga, s obzirom na to da su u Ligi za opstanak prenošeni bodovi iz prva 22 kola.
Upravo je to i bio predmet razgovora tokom sezone na kojem su prisustovali i predstavnici KK Prijedor, te su upoznati sa svim odlukama.
Ono što bi moglo da bude ključno u svemu, a ostalo je podebljano u jednom od dopisa poslatih klubovima je sljedeće:
- Za Ligu  za opstanak prenose se svi rezultati iz regularnog dijela Prvenstva iz Lige 12 - stoji u dopisu kojeg je klubovima adresirao Komesar takmičenja Jadran Lasetović, piše Sport1.
Ova odluka je poslana nakon utakmica 16. kola prvenstva Bosne i Hercegovine u januaru ove godine. Klubovi su bili, ili su bar trebali biti upoznati sa svime. 
Možda je potrebno i da se Savez napokon oglasi i razriješi sve dileme. Jedna mala tabela Lige za opstanak koja stoji na početnoj stranici Saveza ipak nije dovoljna. Klubovi su barem toliko zaslužili, da im neko posveti mrvicu pažnje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.