open-navfaktor-logo
search
Nema predaje
Šampionske riječi trenera Fenera, Edin Džeko pitao saigrače: Vjerujete li u ovo?
AUTOR: Faktor
26.04.2024. u 11:41
get url
text
Fudbaleri Fenerbahčea u ponedjeljak su napravili veliki kiks u borbi za šampionsku titulu nakon što su remizirali protiv Sivasspora (2:2).
Pet kola prije kraja sezone imaju četiri boda manje od lidera Galatasaraya. No ekipa u kojoj igraju bh. fudbaleri Edin Džeko i Rade Krunić, a koju s klupe vodi Ismail Kartal, ne predaje se.
Moral i motivacija stručnog štaba i igrača su na visokom nivou.
Tome svjedoči i Kartalov govor, koji je ostavio traga na treningu u srijedu, kada su se Žuto-plavi okupili prvi put nakon dana odmora poslije povratka s gostovanja kod Sivasspora.
Kako piše Hurriyet, trener Kartal, okupio je tim oko sebe i rekao:
- Svim srcem vjerujem da ćemo postati prvaci ako pobijedimo u sljedećih pet utakmica. Naš protivnik bi mogao izgubiti bodove od Demirspora u Adani ove sedmice. Čak i ako pobijede ovdje, imaju utakmicu protiv Karagumruka.
Nakon njegovih riječi obratili su se i kapiteni Edin Džeko, Dušan Tadić, Irfan Can Kahveci i Mert Hakan Yandaa.
- Mi smo dobar tim, ako pokažemo svoju pravu snagu na terenu, ne postoji tim koji ne možemo pobijediti. Ako pobijedimo u svim nadolazećim utakmicama, bit ćemo prvaci. Imam punu vjeru. Da li i vi vjerujete u ovo? - pitao je Džeko, a njegovi saigrači oduševljeno su zapljeskali prije nego što su počeli trening.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.