open-navfaktor-logo
search
Saudijska Arabija
Cvikin Al-Orubah slavio važnu pobjedu u derbiju, elita sve bliže
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 10:06
get url
text
FOTO: Al-Orubah
Fudbaleri Al-Orubaha, koje s klupe vodi naš trener Rusmir Cviko, ostvarili su važnu pobjedu u borbi za plasman u elitni razred fudbala u Saudijskoj Arabiji.
Ekipa našeg trenera u derbiju 29. kola slavila je protiv Al Kholooda sa 1:0, a pobjedonosni gol postigao je Fahad Al Dossari u 96. minuti. Nasuprot Cvike sinoć je bio portugalski stručnjak Fabiano Flora, koji je kao trener radio u omladinskim kategorijama evropskih velikana - Lazio,  Manchester United, Benfica i Juventus.  
Ovim trijumfom Al-Orubah se učvrstio na drugoj poziciji sa pet bodova manje od lidera Al-Qadisiya, dok četvrtoplasiranom Al-Arabiju bježi šest bodova. Plasman u elitni razred tamošnjeg fudbala izborit će tri prvoplasirane ekipe.
Ekipa koju vodi Cviko procijenjena je na 5,08 miliona eura i prema tržišnoj vrijednosti osmi je najskuplji tim Prve lige Saudijske Arabije, čime je uspjeh veći. Primjerice, lider Al-Qadisiya vrijedi tri puta više (16,82 miliona eura).
Uz Cviku u Al-Orobahu je i njegov stručni štab, a kao njegovi pomoćnici rade još trojica bh. trenera - Elvis Karić, Jasmin Trnovac i Bakir Šerbo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.