open-navfaktor-logo
search
Povremeni Zmaj
Blizu odlaska iz Ferencvaroša: Amer Gojak se vraća u staro jato?
AUTOR: Faktor/Germanijak
24.04.2024. u 16:04
get url
text
FOTO: FSBiH
Amer Gojak, povremeni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, mogao bi se ovog ljeta vratiti u zagrebački Dinamo, piše Germanijak. 
- Još jedan bivši Dinamov veznjak, koji je se već jednom vraćao u Maksimiru pa onda opet otišao. Ovo mu je sezona za zaborav, u Ferencvarošu čitavo proljeće nije u konkurenciji, turbulencije i promjene unutar kluba, odrazile su se i na njegov status, postao je, na neki način, žrtva klupske politike. Iako mu ugovor istječe u ljeto 2025, bilo bi logično da ga lub pusti besplatno ili uz minimalnu odštetu već ovog ljeta. Imao je ponuda već na zimu, sigurno će ih imati na ljeto, ne znači da će među njima biti i Dinamo - piše Germanijak.
Gojak je u Dinamo stigao još početkom 2015. godine iz Olimpika, a nastupao je i za omladinske kategorije Željezničara.
Iz Dinama je izbivao jedino od sredine oktobra 2020. do ljeta 2021. kad je igrao na posudbi u Torinu. Gojak se nalazi na 6. mjestu Dinamove historijske liste po broju nastupa u evropskim duelima.
U dresu Modrih ima ukupno 207 odigranih zvaničnih utakmica, uz 20 postignutih pogodaka. 
Na Maksimiru je osvojio 13 trofeja: sedam naslova prvaka, četiri Kupa i dva Superkupa. Dvaput je s Plavima igrao u grupi Lige prvaka, dvaput i u Evropskoj ligi pri čemu je isto tako dvaput prezimio u Evropi.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.