open-navfaktor-logo
search
Sport, kultura, održivost
Životna prilika: Mladi talenti iz regije svoje snove mogu ostvariti uz podršku UNIQA SEE Future Fondacije
AUTOR: M. Ču.
29.04.2024. u 11:52
get url
text
FOTO: UNIQA
Jedna od vodećih osiguravajućih u regiji jugoistočne Evrope -  UNIQA osiguranje, svoju orjentaciju  na potrebe klijenata i njihovu sigurnost, proširit će na ulaganje u mlade ljude, koji se svojim sposobnostima i talentima ističu u sportu, kulturi i održivosti. 
Podršku će im pružati kroz tek osnovanu UNIQA SEE Future Fondaciju koja će djelovati na području jugoistočne Evrope: u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori. Kroz programe stipendiranja i mentorstva, fodancija će pružiti mladima resurse i prilike da usavrše svoje talente i ostvare svoj puni potencijal.
Mlada sportska nada
Tim povodom, u Zagrebu je predstavljena prva mlada sportska nada koju će fondacija podržati. U pitanju je Luna Vujović iz Beograda, pobjednica Evropskog juniorskog prvenstva te pobjednica Wimbledona za juniore do 14 godina. Na Evropskom trgu u hrvatskoj prijestolnici, u prisustvu brojne publike i medija iz regiona, Luna je pokazala svoje umijeće s reketom, dok se na suprotnoj strani mreže našao teniska legenda, Goran Ivanišević, koji je i brand ambasador UNIQA osiguranja. 
Oboje su publici priuštili nezaboravan meč, posebno kada su u igru uključili tavu i dasku. Pokazalo se da znaju rukovati i kuhinjskim predmetima na teniskom terenu, no, svakako da je ta neobična scena potaknula mnoštvo zabave i smijeha kod okupljene publike. 
- Podrška roditelja i porodice je najvažnija, ali jako je lijepo i ohrabrujuće imati iza sebe ljude i organizaciju kao što je UNIQA osiguranje. Iskustvo i perspektive koje nam mentori, koji su već prošli brojne izazove u životu mogu prenijeti, su neprocjenjiva. Niko vas ne može pripremiti za ono šta slijedi i šta će se dogoditi, svako ima svoj put, no poticajno je čuti druge i osjećam se odgovornom jer vjeruju u mene - kazala je Luna. 
Razviti potencijale i ostvariti ciljeve
Djelovanje Fondacije bit će usmjereno na tri područja: sport, kulturu i održivost. Misao i vodilja fondacije je osigurati mladima bolje uslove kako bi maksimalno razvili potencijale i ostvarili svoje ciljeve. UNIQA SEE Future bit će katalizator pozitivnih društvenih promjena.
uniqa
FOTO:
UNIQA/Faktor
1 od 9
left-arrowright-arrow
- Ovim potezom napravili smo iskorak u društveno odgovornom poslovanju aktivnim učešćem u kreiranju naprednijeg društvenog okruženja. Cilj fondacije je poticanje lokalnih zajednica i jačanje uključenosti kroz razne programe podrške u skladu sa sloganom "Živimo bolje zajedno" čime se potiče solidarnost i saradnja za ostvarenje zajedničkih ciljeva. Ideja Fondacije proizašla je iz misije UNIQA osiguranja koja se temelji na poboljšanju života klijenata i njihovih porodice inovativnim ponudama i uslugama, ali i podržavanjem odgovornog razvoja zajednice - naglasio je povodom predstavljanja fondacije Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije.  
Uloga mentora
Goran Ivanišević koji je bio trener najboljem teniseru svijeta - Novaku Đokoviću, ovaj put u ulozi mentora, kroz fondaciju će pružiti podršku mnogim mladim sportskim talentima. 
- Sretan sam što kroz ovu fondaciju i saradnju s UNIQA osiguranjem mogu pomoći mladim ljudima jer sam svjestan koliko je podrška bitna. Puno su se promijenile okolnosti u odnosu na vrijeme kad sam ja bio na početku karijere i kad sam se oslanjao na podršku vlastite porodice. Kad ste mladi, u početku je jako važno da se možete osloniti na nekoga ko ima iskustvo i zahvaljujući svemu što sam u životu prošao, drago mi je da kroz fondaciju mogu biti podrška mladim talentima, bez obzira bave li se sportom ili nekom drugom aktivnosti - kazao je Ivanišević.
Podrška Fondacije kulturi, kako je istaknuto na svečanoj i donatorskoj večeri u Zagrebu, započet će partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom koji UNIQA sponzorira drugu godinu zaredom, ali i drugim projektima za podršku mladim umjetnicima.
Naglašeno je da će kroz saradnju nastati novi filmski projekti mladih autora.
Zdravi stilovi života
UNIQA SEE Future, među ostalima, promovira i filantropiju, zdrave stilove života, podupire inicijative usmjerene na zaštitu okoliša i pitanja održivosti, društveno odgovorno poslovanje, umjetnost (film, muzika, fotografija, slikarstvo), savremena zanimanja i trendove u digitalnom svijetu i brojna druga područja koja direktno služe kao podrška lokalnim zajednicama.
To je potvrđeno nadonatorskoj večeri povodom osnivanja UNIQA SEE Future Fondacije kojoj su prisustvovale mnogobrojne ličnosti iz svijeta sporta, kulture i biznisa. Aukcijom vrijednih sportskih predmeta prikupljena su i dodatna sredstva za podršku mladih talenata u regiji.
UNIQA SEE Future fokusirat će se na pružanje podrške mladim talentima jer su oni nositelji promjena i imaju potencijal transformirati lokalne zajednice. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.