Video se može pogledati na Instagramu ili TikToku kuhara Mancusa, a u njemu pojašnjava kako skupocjeni steak, koji Nusret Gokce prodaje u svojim restoranima, zapravo i ne košta baš tako puno.
Salt Bae, odnosno Gokce, sprema 24-karatni zlatni tomahawk-steak, koji je veoma popularan kod slavnih osoba.
No Mancuso je dokazao da steak baš i nije tako luksuzan kako ga Gokce predstavlja.
U videu objašnjava cijeli proces pripreme mesa, pokazuje kako ga treba marinirati, mazati uljem i začinima, a potom navodi i tajne pečenja te kako se pozlaćuje.
Jack naglašava kako se jestivo zlato u listićima može kupiti za oko 23 eura, što znači da je ukupno zajedno sa steakom, začinima i maslinovim uljem, potrošio oko 100 eura.
- Raditi sa ovim zlatnim listićima je prava muka. Oni su veoma krhki, lome se i nevjerovatno su ljepljivi - rekao je Mancuso te otkrio kakvog je okusa steak.
- Okusi su isti kao i kod normalnog tomahawka. Eto, ako želite, isprobajte sami kod kuće ovaj recept - rekao je Mancuso.
View this post on Instagram