open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Fejzić: Na izbore izlazim kao nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 15:28
get url
text
Hamdija Fejzić
Hamdija Fejzić
FOTO: Arhiv/AA
Hamdija Fejzić, koji je između ostalog obnašao i funkciju zamjenika načelnika Općine Srebrenica, u saopćenju za javnost je najavio da će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti kao nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica.
- S obzirom na to da smo u teškoj političkoj situaciji, kao odgovoran čovjek koji je većinu svog života posvetio političkom angažmanu u Srebrenici, svjestan sam činjenice da Srebrenica nama Bošnjacima predstavlja najvažnije političko i moralno pitanje.
Zbog sitnih, ličnih i uskostranačkih interesa nismo se u Srebrenici mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za načelnika općine na predstojećim lokalnim izborima. Svjestan momenta i  situacije u kojoj se nalazimo kao politički odgovoran i iskusan čovjek, a nakon konsultacija i razgovora sa mnogim Srebreničanima, predstavnicima udruženja / organizacija ovim putem obavještavam javnost i građane Srebrenice da sam odnio odluku da ću na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica - saopćio je Fejzić.
Ovim putem, dodao je, još jednom je upozorio sve političke aktere da još jednom razmisle "jer nam predstoji teška politička borba, jer ovo nije vrijeme političke neozbiljnosti i neiskustva".
- Zahvaljujem se svima, kako političkim strankama, tako i udruženjima / organizacijama i pojedinicma na dosadašnjoj podršci. Pozivam političke lidere da ne licitiraju Srebrenicom politički ni moralno, te ih pozivam da daju podršku mojoj kandidaturi kao nezavisnom kandidatu za načelnika Općine Srebrenica - poručio je Fejzić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.