open-navfaktor-logo
search
Fudbalska zvijezda
Zvuči nevjerovatno: Cristiano Ronaldo ima personalnog trenera za spavanje
Možda zvuči nevjerovatno, ali jedan od najboljih fudbalera Cristiano Ronaldo do te mjere je posvećen sebi da ima i ličnog trenera za spavanje.
08.07.2020. u 11:06
get url
text

Čovjek se zove Nick Littlehales, po zanimanju je "guru za spavanje" (tako se predstavlja), Portugalca je još dok je nosio dres Real Madrida usmjerio na ritam spavanja vrlo sličan onom koji je imao jedan od najvećih genija u historiji čovječanstva Nikola Tesla.

Prve kontakte s fudbalom Littlehales je imao u Manchester Unitedu, još prije nego je Ronaldo došao na Old Trafford. Naime, tada je bio direktor kompanije koja je prodavala krevete, a angažovao ga je Alex Ferguson da pomogne Garyju Pallisteru koji je loše spavao zbog problema s leđima.

Godinama kasnije Cristiano, u vrijeme dok je Carlo Ancelotti bio trener Kraljeva, Littlehales je stigao na Santiago Bernabeu na poziv italijanskog stručnjaka kako bi razgovarao s njegovim izabranicima na temu što boljeg i kvalitetnijeg sna, odnosno oporavka od treninga i utakmica.

Tu je Cristiano i ostvario prvi kontakt sa Littlehelasom i danas prema njegovim uputama spava pet puta dnevno po 90 minuta, a sat i po prije spavanja ne gleda u smartphone, televiziju ili bilo kakve druge ekrane.

Portugalski golgeter uvijek spava u fetalnom položaju i spava uvijek na apsolutno čistoj posteljini. Kako je rekao Littlehelas, za njega je u Madridu čak postojala kapsula za spavanje kako bi mogao držati zadani ritam odmora bez obzira na okruženje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.