open-navfaktor-logo
search
Stupio na dužnost
Zvjezdan Misimović direktor fudbalske reprezentacije BiH
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović stupio je zvanično na dužnost direktora A reprezentacije na nedavnom žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024.  
04.11.2022. u 11:27
get url
text

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je za reprezentaciju BiH upisao 84 nastupa i postigao 26 golova, Misimović je imao različite dužnosti u FSBiH.

VEZANI TEKST - Obmane iz FSBiH: Da li je Misimović nagrađen zato što je "srušio" Barbareza i Spahića?

Obavljao je poslove tim koordinatora i tehničkog direktora A selekcije, te savjetnika Izvršnog odbora FSBiH za fudbalska pitanja.

Uz brojne uspjehe koje je ostvario tokom karijere, najvažniji je svakako plasman na Svjetsko prvenstvo 2014.

- Ovo je veliki izazov za mene, ali čvrsto vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem donijeti novi pogled na fudbal i stvari oko njega. Uvijek sam bio na raspolaganju i sve što sam prošao u karijeri spreman sam podijeliti sa našim igračima, stručnim štabom, rukovodstvom Saveza.

Pred nama je još mnogo posla, međutim osjeća se pozitivna atmosfera u svlačionici, dolaze mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari.

VEZANI TEKST - Svi incidenti: Mitraljezac Misimović "izrešetao" Sušića, "prodao" saigrače, Ćiro Blažević ga optužio za izdaju

Ponovo smo u A Uefa Ligi nacija, a u kvalifikacijama za EURO imamo šansu da se direktno plasiramo na završni turnir, što nam je i cilj - rekao je  je Misimović.

Pred direktorom Zmajeva je prvi izazov, a radi se o statusu Ivayla Peteva na klupi Bosne i Hercegovine.

Bugarskom stručnjaku u januaru istječe ugovor i još uvijek nije poznato da li će Petev u kvalifikacijama za EURO predvoditi selekciju BiH.

Podsjećamo da je upravo Misimović prije dvije godine odigrao veliku ulogu kod izbora Peteva na mjesto selektora ispred legende BiH Sergeja Barbareza, koji je bio protukandidat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.