NATO i EU put BiH

Zvizdić na sastanku u Vijeću sigurnosti: Mir i stabilnost nemaju alternativu

Objavljeno: 21.10.2019. u 17:33

Zvizdić je rekao da su SAD najznačajniji vanjskopolitički partner Bosne i Hercegovine i da je naša orijentacija prema slobodi, demokratiji i ekonomskom prosperitetu, kao i euroatlanskim integracijama jedini ispravan put.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne sigurnosti u Vašingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu Johnom Erathom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u Bosni i Hercegovini, a posebno na njenom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

Zvizdić je rekao da su Sjedinjene Američke Države najznačajniji vanjskopolitički partner Bosne i Hercegovine i da je naša orijentacija prema slobodi, demokratiji i ekonomskom prosperitetu, kao i euroatlanskim integracijama jedini ispravan put.

Zvizdić i Eratho su se slozili da je država Bosna i Hercegovina faktor stabilnosti na Balkanu i da poštivanje teritorijalnog integriteta i jačanje institucija Bosne i Hercegovine omogućava provođenje reformi potrebnih za demokratizaciju društva u našoj zemlji i njen prosperitet.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da mir i stabilnost nemaju alternativu i da članstvo u Evropskoj uniji i NATO, iz perspektive Bosne i Hercegvine, predstavlja sinonim mira i stabilnosti i ključni i najvažniji prioritet za BiH i za zemlje čitavog regiona.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije