Vijeće ministara BiH

Zvizdić na godišnjoj skupštini MMF-a i Svjetske banke

Objavljeno: 18.10.2019. u 19:48

Teme o kojima će se razgovarati su pitanja od globalnog značaja, uključujući svjetske ekonomske izglede, iskorjenjivanje siromaštva, ekonomski razvoj i efekti pomoći, te mnoge druge koje se tiču globalne ekonomije, međunarodnog razvoja i svjetskog financijskog sistema

FOTO: Muhidin Živojević

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić prisustvovao je danas godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) u Washingtonu.

Kako je saopćeno iz Vijeća ministara BiH, godišnjem sastanku prisustvuju šefovi vlada, ministri finansija, bankari, predstavnici privatnog sektora, organizacija civilnog društva, itd.

- Teme o kojima će se razgovarati su pitanja od globalnog značaja, uključujući svjetske ekonomske izglede, iskorjenjivanje siromaštva, ekonomski razvoj i efekti pomoći, te mnoge druge koje se tiču globalne ekonomije, međunarodnog razvoja i svjetskog financijskog sistema - navodi se u saopćenju.

Godišnjoj skupštini je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije