open-navfaktor-logo
search
Najave
Zvizdić: Imenovanje novog Vijeća ministara BiH 23. ili 30. decembra
Mi smo spremni zakazati hitnu sjednicu za imenovanje Vijeća ministara BiH čim se završe provjere i od mandatara dobijemo prijedlog za imenovanje ministara i zamjenika ministara, kazao je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić 
17.12.2019. u 15:18
get url
text

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je danas u Sarajevu, govoreći o imenovanju novog Vijeća ministara BiH, izjavio da su danas definirana dva moguća datuma održavanja sjednice Zastupničkog doma na kojoj bi to trebalo biti urađeno.

- Da li će to biti 23. ili 30. decembra ne ovisi od nas. Mi smo spremni zakazati hitnu sjednicu za imenovanje Vijeća ministara BiH čim se završe provjere i od mandatara dobijemo prijedlog za imenovanje ministara i zamjenika ministara - kazao je Zvizdić obraćajući se novinarima nakon sjednice zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nadamo se, dodao je on, da ćemo stići do 23. decembra, a ako to zbog procedure provjera ne bude moguće, onda je naredni termin 30. decembar, do kada ima dovoljno vremena da se završe provjere „i da prije Nove godine bude imenovano novo Vijeće ministara BiH“.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.