Četvrtak, 06.05.2021.
FOTO: VMBiH

Zvizdić i Skaka posjetili gradonačelnika Istanbula

Ostavili su poruke u Knjizi utisaka

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, tokom boravka u gradu na Bosforu, sastao se s gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Uysalom, javlja Anadolu Agency (AA).

Uysala su posjetili i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Bakir Sadović. Zvizdić i Skaka ostavili su poruke u Knjizi utisaka, a gradonačelnik Istanbula predsjedavajućem Vijeća ministara BiH uručio je poklon.

Posjeta delegacije iz Bosne i Hercegovine uredu istanbulskog gradonačelnika trajala je oko dva sata.

Zvizdić je čestitao gradonačelniku Uysalu izgradnju najvećeg aerodroma na svijetu i trećeg aerodroma u Istanbulu i rekao da mu je bila velika čast sto je mogao svjedočiti tom historijskom događaju. Rekao je da su Republika Turska i grad Istanbul jučer poslali poruku zajedništva, istrajnosti, prijateljstva i saradnje i da takve poruke ljudima vraćaju nadu u bolju i perspektivniju budućnost cijelog svijeta.

Razgovarali su o mogućnostima saradnje Istanbula i gradova u BiH u oblastima ekonomije, privrede, kulture i obrazovanja. Zvizdić je rekao da Sarajevo, kao glavni grad BiH vežu iskreni i prijateljski odnosi i da gradovi u BiH u Istanbulu imaju pravog prijatelja.

Tokom razgovora, Zvizdić i gradonačelnik Uysal su kazali da je saradnja u stalnoj uzlaznoj putanji i da je zasnovana na obostranim interesima. Saglasili su se da je važnost saradnje između Istanbula i gradova u BiH značajna jer otvara vrata za povezivanje privrednika i konstatovali da je u narednom periodu neophodno pojačati i intenzivirati saradnju između privrednih komora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh