open-navfaktor-logo
search
Gaze ka tituli
"Zvijezde" Sarajeva imaju se na koga ugledati: Juniori imaju skor 14:0, a vodi ih bivši fudbaler Želje
Fudbalski klub Sarajevo, barem kada je u pitanju prvi tim, prolazi kroz veliku rezultatsku krizu.
28.02.2023. u 16:31
get url
text

Ekipa na koju je samo ove zime potrošeno više od milion KM nije se proslavila u nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je poraženo od Zrinjskog rezultatom 2:0, a uprkos brojnim pojačanjima Bordo tim protiv aktuelnog prvaka BiH nije uspio uputiti niti jedan udarac u okvir gola.

Sarajevo je u prvih 19 kola teren pognute glave napuštalo čak osam puta i trenutno je bliže pozicijama koje vode i niži rang, nego onima koje garantuju nastup na eurosceni.

Menadžment Sarajeva koji se suočava i s bojkotom navijača ne može biti zadovoljan seniorskim pogonom, ali juniorskim ove sezone definitivno može.

Juniori Bordo tima u U-19 Premijer ligi BiH nakon 14 kola imaju isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 40:9.

Prvom praitelju Zrinjskom mlade nade Sarajeva trenutno bježe 10 bodova.

Napadač Nermin Bijelonja predvodi ovu generaciju fudbalera sa 10 postignutih golova. U tim Sarajeva ove zime došao je Harun Pločo i to iz omladinaca Želje. Pločo na kontu ima devet golova, a u bordo dresu je debitovao tokom vikenda na gostovanju kod Slobode u Tuzli. Vrijedi izvdojiti i veznjaka Talhu Tabakovića koji je mrežu rivala tresao osam puta.

Juniore Sarajeva s klupe predvodi Daniel Stojanović, 38-godišnji trener koji je u Premijer ligi BiH nastupao za Posušje, Zrinjski, Željezničar, te Olimpik u Prvoj ligi FBiH. Igrao je još za Hrvatski Dragovoljac, Hajduk i portugalski Nacional.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.