Zvijezda kultnog filma "Sam u kući": Napustio sam Hollywood zbog oca

objavljeno: 23.01.2018. u 17:40

Svi za poznajemo kao neodoljivog malca koji je igrao glavnu ulogu u američkom filmu "Sam u kući", filmu koji je imao više nastavaka.

Riječ je o glumcu Macaulayu Culkinu koji je kasnije krenuo stranputicom, bio ovisnik o alkoholu i raznim drogama, napustio Hollywood. Nakon niza godina, sad tridesetsedmogodišnji Macaulay je progovorio o ovisnosti, napuštanju filma, kazavši kako je uzrok tome njegov otac Kit koji ga je zlostavljao mentalno i fizički. Kaže da ga je konstantno vrijeđao, da se na filmskim snimanjima miješao se u sve, pa i ekipi zaduženoj za snimanje filma naređivao šta će raditi.

- Sve što je on, moj otac, pokušao ostvariti u svom cijelom životu, ja sam uspio do svoje desete godine zbog čega je on bio ljubomoran na mene - započeo je glumac svoju ispovijest.

Roditelji su mu se rastali 1994. godine nakon što je on snimio film 'Richie Rich'. Njihovu rastavu naziva jednom od najboljih stvari koja se ikad dogodila jer je to bio prvi korak do njegovog napuštanja filmske industrije.

- Jednostavno sam htio odmoriti malo, razmišljao sam na način da se nadam da su svi oko mene koji su to htjeli zaradili svoj novac jer ga više nisam planirao nikome donositi - kaže Macaulay.

Kad je imao 15 godina, tužio je svoje roditelje jer je smatrao da nisu dobro postupali s njegovim novcem. Izbrisao ih je i kao zakonske skrbnike tako da više nisu mogili kontrolisati njegovo bogatstvo.

Culkin ne poriče da je imao problema s drogom i pićem, ali navodno je to sad sve iza njega.