open-navfaktor-logo
search
Stiže Trabzonspor
Zvijezda 09 u odabranom društvu, trener Zlatko Krmpotić vjeruje u svoj tim
Naredne sedmice u Semberiji će biti prava fudbalska fešta.
23.09.2021. u 20:03
get url
text

Juniori Zvijezde 09, aktuelni prvaci BiH, 29. septembra od 15 sati, protiv Trabzonspora će igrati meč Omladinske Lige prvaka.

U Etnoselu Stanišić svjesni su da je sam plasman u odabrano društvo velika stvar za njihov klub, a šesf struke Zlatko Krmpotić naglašava ne žele predavati i da vjeruje u svoj tim.

- Skautirali smo protivnika, a imamo još pet dana da se što bolje pripremimo. Intenzivno radimo na tome da što bolje izgledamo na terenu. Naravno, Trabzon je favorit, svjesni smo toga, a nama je prestiž da nastupimo u ovom takmičenju. Želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu i da budemo tvrd orah - kazao je Krmpotić za Faktor, dodavši kako će morati ispuniti određene uvjete:

- Postoje nekoliko pravila koja se moraju poštovati, a jedno od njih je da u ekipi možeš imati tri bonus igrača koji su rođeni 2002. godine.

Većina igrača koji su prošle sezone osvojili šampionsku titulu prekomandovani su u prvi tim Zvijezde 09 koja se takmiči u Prvoj ligi RS-a. I ne samo da se takmiči, nego je itekako konkurentna.

Nakon šest odigranih kola zauzima drugo mjesto sa 16 bodova - pet pobjeda i remi protiv banjalučkog Željezničara (Krupa ima maksimalnih 18 bodova). Zasluge su to trenera Krmpotića, koji je čvrsto na zemlji i ne razmišlja o plasmanu u Premijer ligu BiH.

- Nisu nam ambicije da se plasiramo u Premijer ligu BiH. Prije svega cilj nam je da promovišemo što veći broj mladih igrača u prvi tim. Tako sada u ekipi imamo devet, deset bonus igrača. Uz starije i iskusnije Svraku i Stjepanovića, praktično igramo sa djecom. Nemamo širok roster, ali koristimo usluge igrača iz našeg omladinskog pogona i cilj nam je da što više njih napreduje. Učinak od 16 osvojenih bodova od mogućih 18 je velika satisfakcija za naš rad - kaže Krmpotić, koji je pohvalio i Borisa Stanišića, alfu i omegu Zvijezde 09:

- On je izabrao taj put, da radimo sa mladim igračima i meni to apsolutno odgovara. Došao sam prije dvije godine i napravili smo dosta dobrih stvari. Iznjedrili smo četiri, pet omladinskih reprezentativaca, osvojili smo titulu prvaka BiH, igrali finale juniorskog Kupa BiH... Boris Stanišić je odabrao taj put i mislim da klub ide u dobrom pravcu. Malo je takvih ljudi generalno u fudbalu - kazao je Krmpotić.

Trener Zvijezde 09 je pozvao sve ljubitelje fudbala iz cijele BiH da u srijedu dođu u Ugljevik i podrže šampionsku generaciju njegovog tima.

- Ovo što smo mi napravili u ovom dijelu zemlje je prava rijetkost i puno znači za cijeli ovaj kraj. Pitanje je da li će ikada više jedan klub iz Semberije igrati Ligu prvaka. Veliki je to uspjeh i svi bi trebali biti ponosni. Uvjeren sam da ćemo dostojno predstaviti Semberiju, RS i BiH, te pozivam sve ljubitelje fudbala iz cijele zemlje da dođu u Ugljevik i podrže nas - poručio je Krmpotić.

Revanš susret između Trabzonspora i Zvijezde 09 igra se 20. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.