open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zvijezda 09 skinula skalp i prvaku BiH, Slobodi bodovi u Krupi
Prve četiri utakmice 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ponudile je zanimljive rezultate, a sve je još jednom iznenadila Zvijezda koja je s 1:0 savladali Zrinjski
03.11.2018. u 15:23
get url
text
FK Zvijezda 09

Duel Krupe i Slobode okončan je minimalnom pobjedom Slobode. Tuzlaci su golom Barabana u 78. minuti stigli do šeste ovosezonske pobjede, a iskusni napadač pogodio je poslije asistencije rezerviste Livančića.

Fudbaleri Zlatana Nalića tako su prekinuli niz od pet mečeva bez pobjede, dok Krupa za slavlje ne zna već deset utakmica u domaćem šampionatu.

Utakmica u Krupi na Vrbasu nije ponudila posebno kvalitetnu fudbalsku predstavu, a pored gola Barbana vrijedi i spomenuti isključenje golmana gostiju Gorana Vukliša, koji je u 54. minuti zbog prigovora sudiji zaradio dva žuta kartona, pa je morao ranije pod tuš.

Isključenjem Vukliša igrač manje na terenu za Slobodu kao da se nije ni osjetio. Tuzlaci su i nakon vodećeg gola bili opasni, nakon što je Krupa sve karte bacila u napad. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Do važne pobjede, doduše minimalne nad Radnikom, stigli su fudbaleri Čelika. Pobjednika u meču na Bilinom polju odlučio je gol Ševke Okića iz 22. minute utakmice.

Nakon što su u prošlom odnijeli puni plijen s Grbavice, fudbaleri Zvijezde 09 nad domaćem terenu u Ugljeviku skinuli su skalp aktuelnom prvaku BiH. Gol Mahmutovića iz 86. minute bio je dovoljan domaćinu za još jednu veliku pobjedu.

Tuzla City je na Tušnju savladao GOŠK sa 2:1. Domaće je u prednost doveo Murga golom u 52. minuti, da bi Kulović u 73. minuti, udarcem sa bijele tačke, poravnao na 1:1. Ipak, domaći u 84. minuti golom Kostića dolaze do novog gola koji im je na kraju bio dovoljan za nova tri boda.

Premijer liga, 16. kolo:
Čelik - Radnik 1:0
Krupa - Sloboda 0:1
Tuzla City - GOŠK 2:1
Zvijezda - Zrinjski 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.