open-navfaktor-logo
search
Premijer lga BiH
Zvijezda 09 se ispromašivala, Mladosti pripao derbi začelja
Premijerni susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ujedno i derbi začelja, između Mladosti i Zvijezde 09 pripao je domaćem sastav s 1:0
25.10.2019. u 16:24
get url
text

Premijerni susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ujedno i derbi začelja, između Mladosti i Zvijezde 09 pripao je domaćem sastav s 1:0.

Gosti su se propisno ispromašivali u prvih 45 minuta, a prvo ime susreta bio je domaći golman Emil Velić. Čuvar mreže Mladosti u četvrtoj minuti odbranio je zicer Badjija. I deset minuta kasnije Velić je bio na vrhuncu zadatka, kada je ponovo spasio svoju mrežu.

I u nastavku Velić je odlično intervenisao u dva navrata kada je odbranio udarce Augusta i Đelmića.

Za brojne promašaje iz prvog dijela goste je kaznio Anes Vazda u 54. minuti poslije asistencije Hreljića.

Samo minut kasnije Đelmić je iz odlične pozicije šutirao preko gola, da bi u 56. minuti Hreljić propustio veliku šansu da udvostruči prednost domaćina i riješi pitanje pobjednika.

Sedam minuta prije kraja susreta Badji je ponovo bio u dobroj prilici da matira Velića, ali je golman mladosti danas bio na vrhuncu zadatka.

Nakon minimalnog poraza u Doboju kod Kaknja, 11. u ovoj sezoni, Zvijezda je ostala zakucana za dno sa svega tri osvojena boda. Mladost se ovom pobjedom Veležu približila na bod zaostatka, a Mostarci svoj meč 14. kola PLBiH igraju večeras od 18 sati na Bilinom polju protiv Čelika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.