Tim iz Etno-sela Stanišić tvrdi da je sudija Danko Butulija dosudio nepostojeći penal za goste u 94. minuti. Saopćenje FK Zvijezda 09 prenosimo u cijelosti. 

- Da li je jučerašnja utakmica 2. kola Prve Lige RS između FK Zvijezda 09 i FK Kozara jasan pokazatelj šta FK Zvijezda 09 može očekivati u daljem prvenstvu od službenih lica i sudijske organizacije FSRS!? Odluke glavnog sudije Danka Butulije i pomoćnika Bojana Maksimovića i Slaviše Gligoria su direktno utjecale na konačan ishod susreta.

Naime, u 94. minuti susreta glavni sudija utakmice Danko Butulija na signalizaciju pomoćnog sudije Bojana Maksimovića, je dosudio nepostojeći penal u korist gostujuće ekipe i na taj način direktno doprinio krajnjem rezultatu utakmice, što javnost može jasno vidjeti na snimku kojeg objavljujemo.

Također, neposredno prije nego što je glavni sudija dosudio nepostojeći penal, Butulija je propustio dosuditi očigledan prekršaj u korist FK Zvijezda 09 iako je bio dobro pozicioniran te donio odluku koja je protivna pravilima fudbalske igre.

Da li je poruka od strane službenih lica i sudijske organizacije FSRS već u 2. kolu, da FK Zvijezda 09 ne može biti kandidat za Premijer ligu BiH, iako ima sve preduvjete da bude jedan od najstabilnijih i najorganizovanijih klubova u regionu?

Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika FSRS, FK Zvijezda 09 obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije. Pozivamo FSRS i sudijsku organizaciju da hitno pokrene postupak protiv navedenih službenih lica te iste najstrožije sankcioniše i time upute jasnu poruku ostalim sudijama da svoj dobro plaćeni posao obavljaju u skladu sa pravilima fudbalske igre.

FK Zvijezda 09 će nastavljati argumentovano i uz dokaze obavještavati sportsku javnost u BiH o svim neregularnostima - piše u saopćenju Zvijezde 09.