Vinko Marinović, bivši selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, zvanično je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Nakon što su uspješno regulisane sve administrativne procedure, Marinović je napustio reprezentativni angažman, te preuzeo klupu Bordo tima, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Četrdesetosmogodišnji trener potpisao je ugovor u trajanju od dvije i po godine. Kao igrač, Marinović je nastupao za Kozaru, Borac, Crvenu zvezdu, Germinal Beerschot. Tokom trenerske karijere vodio je Kozaru, Borac i Zrinjski sa kojim je osvojio titulu u sezoni 2015/16.

Od 2017. obnašao je funkciju selektora U-21 omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, te u tom periodu sarađivao sa prvotimcima FK Sarajevo - Vladanom Kovačevićem, Selmirom Pidrom, Besimom Šerbečićem, Andrejom Đokanovićem, Halidom Šabanovićem.

Ostatak stručnog štaba bit će definisan u narednim danima uz konsultacije šefa struke te rukovodstva kluba - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Marinović na klupi Bordo tima nasljeđuje Husrefa Musemića, igračku i trenersku legendu za vrijeme čijeg mandata je Sarajevo ostvarilo historijski uspjeh osvojivši duplu krunu u sezoni 2018/19. 

FK Sarajevo je službeno predstavljanje novog trenera najavilo sutra za 11 sati u klupskim prostorijama.