open-navfaktor-logo
search
(Ne)diplomatski
Zvanična posjeta Saudijskoj Arabiji: Crnadak se "raskomotio" pred domaćinima
Naš je ministar vanjskih poslova osjetio potrebu da se pred domaćinima, umjesto u prikladnom odijelu, pojavi u izgužvanoj košulji kratkih rukava, što baš i ne odgovara pravilima utvrđenim diplomatskim protokolom
18.06.2019. u 09:37
get url
text
Igor Crnadak

Diplomatski protokol kao skup pravila ponašanja u međudržavnim odnosima, diplomatskom ophođenju, ceremonijalu i kurtoaziji podrazumijeva i striktna pravila koja se odnose na oblačenje. Ta se pravila odnose na sve diplomate, osim na ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.

Otputovao je Crnadak u trodnevnu posjetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje mu je na Međunarodnom aerodromu Kralj Khalid upriličen svečani doček, a zatim i sastanak sa domaćinima.

- Službeni doček na aerodromu Kralj Khalid u Rijadu. Počinjemo posjetu Saudijskoj Arabiji – napisao je Crnadak na društvenim mrežama.

Naš je ministar vanjskih poslova osjetio potrebu da se pred domaćinima, umjesto u prikladnom odijelu, pojavi u izgužvanoj košulji kratkih rukava, što baš i ne odgovara pravilima utvrđenim diplomatskim protokolom. Ministrovom stajlingu su do potpunog debakla nedostajale samo još japanke na nogama. 

Crnadak se u Saudijskoj Arabiji sastaje sa ministrom vanjskih poslova Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i drugim zvaničnicima.

Tokom boravka u Kraljevini Saudijskoj Arabiji planirano je potpisivanje memoranduma o razumijevanju o političkim konsultacijama između ministarstava vanjskih poslova BiH i Saudijske Arabije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.