open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Zvanična informacija policije o nesreći na benzinskoj pumpi "Petrić"
Udesu je, podsjetimo, prethodila "proba" automobila koji je bio predmet kupoprodaje
13.12.2019. u 19:16
get url
text

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na na magistralnom putu M1-105 u Doboju.

Kako smo ranije objavili, do nesreće je došlo kada je automobil velikom brzinom "proletio" na benzinsku pumpu "Petrić", rušeći sve pred sobom. 

Iz PU Doboj su saopćili da je nesreća Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Doboj prijavljena oko 3.15 sati.

Kako su naveli, prijavljeno je da se dogodila saobraćajna nesreća prilikom koje je na benzinskoj pumpi "Petrić" jedno vozilo udarilo u stub svjetleće reklame, te da su o tome odmah obaviješteni radnici Službe hitne pomoci Doma zdravlja Doboj.

- U ovoj nezgodi je učestvovalo lice inicijala N. J. (2000) iz Doboja, koje je upravaljalo putnickim automobilom marke"peugeot", suvozač lice inicijala S. D. (1995) iz Doboja i putnik lice inicijala I. P. (1996) iz Doboja. N. J. i I. P. su zadržani na liječenju u dobojskoj bolnici i ljekari se još uvijek nisu izjasnili o stepenu povreda. Od vozača su izuzeti uzorci krvi i urina radi vještačenja, a zbog zadobijenih povreda nije alkostestiran na licu mjesta. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj - naveli su iz policije. 

Udesu je, podsjetimo, prethodila "proba" automobila koji je bio predmet kupoprodaje.

- Na tom dijelu ceste u to vrijeme nema puno vozila, pa su se odlučili da tu isprobaju vozilo. U jednom trenutku je mladić koji je upravljao automobilom izgubio kontrolu nad njim i "proletio" na pumpu. Na tom dijelu imaju tri pumpe, on je "pogodio" srednju - kazao nam je izvor dobro upućen u slučaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.