open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Zukanović: Ne smijemo povjerovati u konstrukciju da je Pjanić najveći krivac, uzročnici debakla u mišjoj rupi
Konstrukcija je da je Miralem Pjanić najveći krivac neuspjeha fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal, smatra nekadašnji selektor U-21 selekcije BiH Ibrahim Ibro Zukanović.
18.11.2021. u 08:35
get url
text

Bh. trener smatra da su pravi uzročnici ovog debakla u mišjoj rupi. Čekaju, veli, da prođe oluja.

- Neka ne visi Pedro! Moramo ostati dostojanstveni. I igrači i selektor su dali maksimum od onog što trenutno mogu. Posebno ne smijemo povjerovati u konstrukciju kako je Pjanić najveći krivac. Pravi uzročnici ovog debakla su u mišjoj rupi. Čekaju da prođe oluja - napisao je Zukanović na Facebooku.

I drvlje i kamenje navijači su osuli na Miralema Pjanića nakon poraza Zmajeva od Finske u Zenici. Poslije toga su u javnost procurile fotografije bh. veznjaka iz noćnog života, za koje nije precizirano kada su nastale.

Pjanić je utakmicu s Ukrajinom pratio s tribina. Naglasio je da je to dogovor sa selektorom Ivaylom Petevom, iako je iz FSBiH na dan meča s Ukrajincima poručeno da je Pjanić van tima zbog kršenja discipline. Iz Saveza su brzo i povukli informaciju sa svoje web stranice.

Ibro Zukanović je kroz mladu selekciju BiH svojevremeno afirmisao Zlatana Muslimovića, Dragana Bltanjaka, Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Senijada Ibričića, Edina Džeku...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.