open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zmajeva
Zukanović: Austrijanci nas moraju napasti, to trebamo iskoristiti
Zukanović se raduje što će na tribinama biti puno navijača BiH
13.11.2018. u 20:06
get url
text

- Radimo dobro, a utakmica s Austrijom neće biti lagana. Nemaju šta da izgube, moraju da idu na pobjedu, a mi da potvrdimo prvo mjesto u grupi, tako da neće biti jednostavno. Moramo biti maksimalno koncentrisani u četvrtak tokom utakmice, rekao je poslije večerašnjeg treninga u Beču Ervin Zukanović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Defanzivac bh. nacionalnog tima vjeruje da meč u četvrtak na stadionu ”Ernst Happel” može biti sličan duelu istih reprezentacija odigranom u Zenici u septembru, kada je Austrija dominirala, a BiH pobijedila 1:0.

- Može biti skoro ista utakmica. Oni će nas morati napasti i imat ćemo puno prostora u napadu, tako da to trebamo iskoristiti. Trebamo nastojati uspostaviti našu igru, igrati kao u posljednjih tri, četiri, pet utakmica. Da nastavimo pobjedonosni niz - kazao je Zukanović, naglasivši da se raduje što će na tribinama biti puno navijača BiH, procijenjuje se između 15.000 i 20.000.

- Odlično je što ćemo imati veliku podršku. Veoma bitno. Sjećam se, prije tri godine kada smo ovdje igrali, bilo je fantastično, puno naših na tribinama, odlična atmosfera - poručio je Zukanović.

Na igralištu Rax-Platz večeras u Beču trenirali su svih 23 igrača koje selektor Robert Prosinečki ima na raspolaganju u Austriji. Radio je i Gojko Cimitor koji ima određenih problema s bolovima u predjelu Ahilove tetive, doduše na insistiranje ljekara propustivši finalni dio treninga. Ipak, kako je istakao Gordan Ciprić, trener u stručnom štabu BiH i Cimirot će do sutrašnjeg, posljednjeg treninga pred utakmicu biti u potpunosti oporavljen.

Reprezentativci BiH sutra od 20 sati trenirat će na stadionu Ernst Happel, gdje će u četvrtak od 20.45 igrati utakmicu petog kola grupe 3”UEFA Lige nacija ”B”.

BiH za potvrdu prvog mjesta u grupi i plasman u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija A odgovara i minimalan poraz, ali uz postignuti pogodak. Austrija da bi bila prva mora pobijediti BiH, ali i Sjevernu Irsku 18. novembra u Belfastu s odgovarajućom gol razlikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.