Cjelodnevnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo obilježilo je i nekoliko žučnih rasprava na relaciji vladajućih i opozicionih zastupnika.

U raspravi s predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom  Konakovićem bio je  zastupnik iz SDA Mahir Dević. Konaković je Deviću u duelu i nekoliko puta isključio mikrofon. 

- Namjere da se uz replike, krive navode i ostalo razvlači pamet do jedan sat, neće proći. Izvolite- poručio je Konaković te dao riječ zastupnicima.

Zvonko Marić je potom uputio riječi uvrede Deviću optužujući ga da se ruga kolegama, ali i javnosti.

- Kolega zvani ispravka krivog navoda ponižava Skupštinu, pokušava sve da obesmisli- zaključio je Marić.

Dević je potom tražio od predsjedavajućeg Konakovića da reaguje na uvrede koje su upućene njemu, navodeći da je pričao o procedurama, o članovima poslovnika koji su povrijeđeni, te da zbog nemogućnosti odgovora na iste, dobija uvrede.

Konaković nije odreagovao, pa se za riječ javio Čampara.

- Čim se mi javimo iz SDA počinjemo dobijati uvrede. Mi smo klub koji se priprema za sjednice. Imamo pravo reći ono što mislimo. Nije nama u interesu da razvlačimo ničiju pamet. Imamo pravo da kažemo svoje mišljenje. Nije nam namjera da radimo do jedan sat. Imamo valjda pravo da diskutujemo, zato su nas građani ovdje i birali. Nije namjera da opstruiramo rad, vrlo smo konstruktivni... Ne vidim nijedan razlog da se prema klubu tako ponašate. Pošteno i fer radimo svoj posao. Možda bi neko volio da mi ovdje šutimo, ali vjerujte da nećemo šutjeti, da ćemo zauzimati stavove. Nema razloga da dižemo tenzije, da se vrijeđamo. I mi kao opozicija imamo pravo da kažemo ono što mislimo. Nema razloga za nervozom. Red je da svi povedemo računa oko toga - poručio je Čampara.

Zastupnica Bibija Kerla je uzela riječ i poručila: "Ja imam repliku na sve vas i 104 ispravke krivog navoda“.

- Mene glava već boli pa ako možemo da završimo ovo večeras- istakla je Kerla.