open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Žučna rasprava Konakovića i Devića, Kerlu glava boli i poziva da što prije završe
Čim se mi javimo iz SDA počinjemo dobijati uvrede. Mi smo klub koji se priprema za sjednice. Imamo pravo reći ono što mislimo, poručio Čampara
19.06.2019. u 21:59
get url
text
Skupština Kantona Sarajevo

Cjelodnevnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo obilježilo je i nekoliko žučnih rasprava na relaciji vladajućih i opozicionih zastupnika.

U raspravi s predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom  Konakovićem bio je  zastupnik iz SDA Mahir Dević. Konaković je Deviću u duelu i nekoliko puta isključio mikrofon. 

- Namjere da se uz replike, krive navode i ostalo razvlači pamet do jedan sat, neće proći. Izvolite- poručio je Konaković te dao riječ zastupnicima.

Zvonko Marić je potom uputio riječi uvrede Deviću optužujući ga da se ruga kolegama, ali i javnosti.

- Kolega zvani ispravka krivog navoda ponižava Skupštinu, pokušava sve da obesmisli- zaključio je Marić.

Dević je potom tražio od predsjedavajućeg Konakovića da reaguje na uvrede koje su upućene njemu, navodeći da je pričao o procedurama, o članovima poslovnika koji su povrijeđeni, te da zbog nemogućnosti odgovora na iste, dobija uvrede.

Konaković nije odreagovao, pa se za riječ javio Čampara.

- Čim se mi javimo iz SDA počinjemo dobijati uvrede. Mi smo klub koji se priprema za sjednice. Imamo pravo reći ono što mislimo. Nije nama u interesu da razvlačimo ničiju pamet. Imamo pravo da kažemo svoje mišljenje. Nije nam namjera da radimo do jedan sat. Imamo valjda pravo da diskutujemo, zato su nas građani ovdje i birali. Nije namjera da opstruiramo rad, vrlo smo konstruktivni... Ne vidim nijedan razlog da se prema klubu tako ponašate. Pošteno i fer radimo svoj posao. Možda bi neko volio da mi ovdje šutimo, ali vjerujte da nećemo šutjeti, da ćemo zauzimati stavove. Nema razloga da dižemo tenzije, da se vrijeđamo. I mi kao opozicija imamo pravo da kažemo ono što mislimo. Nema razloga za nervozom. Red je da svi povedemo računa oko toga - poručio je Čampara.

Zastupnica Bibija Kerla je uzela riječ i poručila: "Ja imam repliku na sve vas i 104 ispravke krivog navoda“.

- Mene glava već boli pa ako možemo da završimo ovo večeras- istakla je Kerla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.