Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Banjalučanina Dragana B. (39), predložio je da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici. O prijedlogu za pritvor odluku će donijeti sudija Osnovnog suda Banja Luka. Osumnjičeni je navedeno krivično djelo počinio na štetu bivše supruge D. S., o čemu je Faktor jučer pisao.

On je prijetio bivšoj nevjenčanoj supruzi da će je ubiti i zaklati, a konstantno proganjanje je trajalo od 8. januara, da bi kulminiralo prekjučer kada joj je došao na radno mjesto u jedan banjalučki market i prijetio.

Nezvanično saznajemo da joj je prijetio i kako je donio pištolj i da će ubiti i sebe i nju, nakon čega je nesretna žena uspjela pobjeći i sve prijaviti policiji. Radi se o nasilniku koji duži period fizički i psihički zlostavlja ženu, što je više puta prijavljivala nadležnim organima, a prije četiri godine sa dvoje njihove djece boravila je i u banjalučkoj sigurnoj kući.

Nakon posljednjih prijetnji je, kako saznajemo, sa djecom otišla u nadležnu policijsku stanicu, te policajcima navela da iz straha neće napustiti policijske prostorije dok joj ne pomognu i ne zaštite je.

-Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Osumnjičeni Dragan B. je od ranije poznat policiji, a ranije je sumnjičen i za pokušaj silovanja u Banjoj Luci, prekršaje i krivična djela iz saobraćaja, te javnog reda i mira.