open-navfaktor-logo
search
Nakon sedam mečeva
Zrinjski već "prosuo" devet bodova, ali može ponoviti start iz prošle sezone
Fudbaleri Zrinjskog doživjeli su treći ovosezonski poraz. Mostarci su sinoć potpisali kapitulaciju u Modriču, gdje je dobojska Sloga, kao domaćin, slavila sa 1:0 (poraženi su još od Željezničara 1:2 i Borca 0:1). 
15.09.2022. u 20:04
get url
text

Usporedbe radi, izabranici trenera Sergeja Jakirovića prošle sezone, kada su prošetali elitnim razredom bh. fudbala, u 33 kola doživjeli su samo jedan poraz (izgubili od Radnika u Bijeljini).

Ukupno, od mogućih 99 bodova fudbaleri Zrinjskog su osvojili 84. Tokom sezone izgubili su ukupno 15 bodova (osim poraza oid Radnika upisali su i šest remija - Posušje 2:2 i 0:0, Velež 1:1, Borac 1:1, Tuzla City 1:1, Široki Brijeg 0:0).

VEZANI TEKST - Željo srušio prvaka i prekinuo crni niz dug skoro 20 mjeseci

No, ako postoji nešto što može radovati navijače Zrinjskog to je činjenica da su i prošle sezone relativno loše startali. Od mogućih 30 bodova u prvih deset kola prošle sezone osvojili su 21.

Trenutno, nakon sedam odigranih kola imaju 12 bodova, a ukoliko u tri zaostala meča ostvare pobjede (Tuzla Citya, Široki Brijeg i Velež) ponovit će start iz prošle sezone.

Gledajući prošlu sezonu, Zrinjski je titulu osigurao u periodu od 11. do 25. kola, kada su napravili fenomenalnu seriju od 14 pobjeda u nizu. Na taj način postali su nedostižni za pratioce, a titulu su osigurali sedam kola prije kraja sezone.

Mogu li nešto slično ponoviti i ove sezone saznat ćemo ili ćemo gledati neizvjesno borbu za naslov saznat ćemo narednih mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.