open-navfaktor-logo
search
Fudbaleri testirani
Zrinjski u pogonu: Svejedno nam je da li se sezona nastavlja
Fudbaleri Zrinjskog ponovo su u pogonu. Nakon više od dva mjeseca takozvanog online rada, igrači na koje u ovom trenutku računa stručni štab, okupili su se na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru i odradili prvi trening, nakon što su dan ranije testovi pokazali da su svi negativni na koronavirus.
19.05.2020. u 11:53
get url
text

Šef stručnog štaba Mladen Žižović izjavio je da će tokom prve sedmice rada akcenat biti na aerobnom dijelu.

- Pokušat ćemo aktivirati tim. Čekamo odluku nadležnih o eventualnom nastavku ili prekidu sezone, a naš stav po tom pitanju je jasan i ponovljen najmanje deset puta. Šta god da bude, nama je dalje raditi. Vidjet ćemo za kad su planirane pripreme za narednu sezonu, a kada bismo eventualno igrali evropske mečeve. Zrinjski je ubjedljivo najuspješniji bh. klub, držimo i u ovom trenutku poziciju koja vodi do Evrope, tako da nam je apsolutno svejedno hoće li se sezona prekinuti ili će se nastaviti - izjavio je Žižović.

Kondicioni trener Stjepan Likić podsjetio je da su igrači cijelo vrijeme radili kod kuće, "onoliko koliko je bilo moguće". Siguran je, ističe, da su svi na današnji trening došli u dobroj formi.

- Spremni smo za nastavak. Naš zadatak je da budemo spremni, a ostale odluke nisu naš posao. Teško je raditi ako ne znaš hoće li biti nastavka ili ne, tako da se nadamo da će odluka uskoro biti objelodanjena - naveo je Likić.

{$galerijaFotografija}

Online metodu rada pohvalio je i fudbaler Nemanja Bilbija.

- Nakon dva mjeseca odsustva i rada individualno ili u manjim grupama, sretni smo što smo ponovo tu. Iščekujemo odluku da li nastavljamo sezonu, ali smo spremni i iskreno jedva čekam povratak u puni trenažni proces - rekao je Bilbija.

Zrinjski poslije 22 odigrana kola u Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno do prekida šampionata uzrokovanog pandemijom koronavirusa, na tabeli zauzima treću poziciju, a izborio je i plasman u polufinale Kupa BiH.

Zrinjski - trening
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.