open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski - Slovan: Utakmica godine u Mostaru
Prvu utakmicu play-offa za plasman u Konferencijsku ligu večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igraju bosanskohercegovački prvak Zrinjski i šampion Slovačke Slovan iz Bratislave.
18.08.2022. u 08:28
get url
text

Utakmica godine u Mostaru i šansa generacije za mostarski klub. Zrinjski nikada ranije u Evropi nije otišao ovako daleko. Prvi put u svojoj historiji igra play-off UEFA-inog takmičenja, a nije ni čudo da su karte za ovu utakmicu razgrabljene u rekordnom roku.

Ovo je četvrti rival Zrinjskom ove sezone na eurosceni, a činjenica je da tim Sergeja Jakirovića niko nije nadigrao pa ni Sheriff, iako su Moldavci rezultatski bili uspješniji na startu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trener Jakirović smatra da je Slovan organiziraniji i vjerovatno bolji od Sheriffa.

VEZANI TEKST - Jakirović: Nadam se da ćemo uspjeti nešto što do sada niko nije u bh. fudbalu
 

- Spremni smo na nekoliko varijanti, pripremili smo se i vidjet ćemo kako će to sutra izgledati. Oni lako kažnjavaju svaku grešku. Imaju dobre tehničare, brze igrače... Ovdje jednostavno ne postoje loši protivnici. Stalno igramo protiv prvaka svojih zemalja, ali ja očekujem da izbacimo i Slovan. Nikad nisam tražio alibije. Mi ćemo igrati da pobijedimo - rekao je na pressici uoči utakmice trener Zrinjskog.

Slovan u play-off Konferencijske lige stiže nakon eliminacije u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Bolji u dvomeču od prvaka Slovačke bio je Olympiakos. Grčki predstavnik prošao je nakon raspucavanja penala u revanšu u Bratilsavi, što je možda ostavilo traga na psihu igrača Slovana...

Igrački kadar Slovana je spoj mladosti i iskustva. U svojim redovima imaju nekoliko reprezentativaca poput Giorgija Chakvetadzea (Gruzija), Jaromila Zmrhale (Češka), Juraja Kučke (Slovačka), koji je vjerovatno i najveća zvijezda tima sa iskustvom igranja u Sparti Prag, Genovi, Milanu, Trabzonsporu, Parmi, Watfordu...Kapiten tima je Vladimir Weiss, iskusni 32-godišnji ofanzivac i sin trofejnoj trenera koji sjedi na klupi Slovana - Vladimira Weissa.

U timu Zrinjskog ovog puta neće biti Nike Jankovića koji je skupio tri žuta kartona, dok su nakon utakmice pauze u kombinaciji Memija, Mandić i Ćorluka. Meč Zrinjskog i Slovana igra se sa početkom od 20 sati, a sudit će ga sudijska trojka iz Austrije na čelu sa Julianom Weirbergerom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.