open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski savladao Tiranu, junak Nemanja Bilbija
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Tiranu u prvom meču drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige.
19.07.2022. u 21:52
get url
text

Plemići su slavili sa 1:0 i tako napravili veliki korak ka plasmanu u treće kolo i dvomeč protiv boljeg iz duela Tobola (Kazahstan) i Lincolna (Gibraltar).

Trener Sergej Jakirović odlučio je da na teren stadion AIR Albania pošalje dosta ofanzivni tim, a to im se isplatilo nakon desetak minuta igre. Jukić je izborio jedanaesterac, a Nemanja Bilbija rutinski je pogodio za 0:1.

Plemići su u 23. minut mogli udvostručiti vodstvo kada je Bilbija šutirao iz prve, ali je golman Bekaj sjajnom reakcijom spasio gol svoga tima. Desetak minuta kasnije još jedna velika prilika za Mostarce. Ovaj put je šutirao Tičinović, ali golman Tirane opet sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Do kraja poluvremena zaprijetio je i Janković, no i njegov pokušaj zasutavio je Bekaj.

Domaći su u drugom poluvremenu krenuli po izjednačenje, ali se stekao dojam da bi teško postigli gol da se igralo i dva dana.

Vrijedi izdvojiti dvije situacije iz 54. i 60. minute. U prvoj situaciji Seferi je iz slobodnjaka šutirao visoko preko gola, a u drugoj je na visini zadatka bio golman Čondrić.

U 95. minuti rezervista Ćuže mogao je riješiti sve dileme oko putnika u narednu fazu takmičenja, ali mu je Bekaj odbranio udarac jedan na jedan.

Revanš je na rasporedu 28. jula na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.