open-navfaktor-logo
search
Navikli pobjeđivati
Zrinjski sačuvao obraz: Rasterećeni Mostarci (ne)će odlučivati o putniku u niži rang
Mostarski Zrinjski navikao je pobjeđivati. Čak i onda kada im to na terenu ne donosi apsolutno nikakve benefite. 
22.05.2023. u 20:27
get url
text

Dokazao je to novi-stari prvak Bosne i Hercegovine prošle, ali i ove sezone.

Iako je prvo promarširao Premijer ligom BiH, a potom osvojio Kup BiH za prvu duplu krunu u historiji kluba, Zrinjski je u mečevima koji za njih nisu imali nikakav rezultatski značaj sačuvao obraz i ugled.

Tim Krunoslava Rendulića u posljednje vrijeme igra s klubovima koji vode grčevitu borbu za opstanak pa su njihovi nastupi pod lupom. Prvo su na Mokrom docu savladali Posušje i osigurali šampionski pehar, potom su u Čitluku slavili protiv Slobode, zatim u Doboju protiv Sloge i u konačnici upisali puni plijen protiv Leotara.

Zrinjski je trenutno u takvoj situaciji da može odrediti putnika u niži rang. U posljednjem kolu, u nedjelju 28. maja Mostarci gostuju u Srebreniku kod Tuzla Cityja. Cityju samo pobjeda garantuje da će i naredne sezone biti član premijerligaškog društva. Uključujući Kup BiH ovo će biti peti ovosezonski duel dva tima, a u prethodna četiri Zrinjski je slavio tri puta, dok je jedan dvoboj završen bez pobjednika.

Tuzla City je od mnogih već bio prežaljen, ali se velikom pobjedom protiv direktnog konkurenta Igmana u Konjicu potpuno vratio u igru i u posljednjih 90 minuta odlučuje o svojoj sudbini. A sigurno će se nešto pitati i Zrinjski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.