open-navfaktor-logo
search
Hercegovački derbi
Zrinjski preuzeo vrh: Nezapamćen debakl Širokog u Mostaru
Fudbaleri Zrinjskog u hercegovačkom derbiju odigranom Pod Bijelim brijegom u sklopu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nanijeli su težak poraz Širokom Brijegu.
02.10.2021. u 20:51
get url
text

Plemići su slavili rezultatom 4:0, što je za mostarski klub najveća pobjeda protiv Širokobriježana otkako se igra Premijer liga.

Izabranici Sergeja Jakirovića razbili su goste za svega 16 minuta. U intervalu od 12 do 28 minute domaći su postigli tri pogotka. Miškića je dva puta matirao Bilbija. Prvi put u 12., a drugi u 15. minuti. Bilbija je ove sezone postigao sedam pogodaka i na vrhu liste strijelaca izjednačio se s Vranješom iz Borca. Treći gol za Zrinjski u 28. minuti postigao je Bašić.

Zrinjski je do četvrtog pogotka na meču došao u 54. minuti, a strijelac je bio Jakovljević.

Kako je u Mostaru djelovala gostujuća odbrana, možda najbolje govori podatak da je Široki Brijeg u prethodnih 11 mečeva primio samo sedam, a za 90 minuta Pod Bijelim brijegom četiri gola.

Zrinjski je sa nova tri boda preuzeo vrh premijerligaške tabele. Mostarski klub na kontu ima 27 bodova, dva više od Tuzla Cityja, ali i dva meča više.

Mostarci imaju najbolji napad lige s 22 postignuta gola i najbolju odbranu koja je u 12 mečeva kapitulirala svega četiri puta.

Široki Brijeg je sa 13 osvojenih bodova tek na devetom mjestu.

Pred klubovima je reprezentativna pauza, a poslije odmora Široki dočekuje Rudar Prijedor, a Zrinjski s Veležom igra gradski derbi.

Danas su odigrana još dva meča 12. kola. Velež je savladao Posušje na Mokrom Docu rezultatom 4:2, a Leotar je na Policama nadigrao Radnik sa 1:0.

Sutra igraju Rudar - Sloboda i Tuzla City - Sarajevo, a zavjesu na ovo kolo spustit će u ponedjeljak Borac i Željo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.