open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Zrinjski počinje sezonu: Sheriff gostuje Pod Bijelim brijegom
Prvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri Zrinjskog večeras od 20 sati počinju novu sezonu.
06.07.2022. u 08:56
get url
text

Mostarci će na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti modavski Sheriff u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Gledamo optimistično na sutrašnju utakmicu. Stadion je rasprodan i naš cilj je da odigramo dobro. Koliko god da je to kvalitetan protivnik, kakvi bismo bili sportisti, ako bismo se unaprijed predali. Imamo dvije utakmice i sigurno je da ćemo dosta pametniji biti nakon prvog susreta. Ekipa je u dobrom stanju, optimisti smo, a imamo i jasnu sliku, jer smo svim igračima na pripremnim utakmicama dali jednaku minutažu. Idemo sa provjerenim snagama - rekao je uoči utakmice trener Sergej Jakirović.

Sheriff je prošle sezone postao prvi moldavski klub u historiji koji je izborio grupnu fazu Lige prvaka. U kvalifikacijama su eliminirali Crvenu zvezdu, Dinamo, a senzacija sezone bila je pobjeda protiv Reala u Madridu.

Ipak, tim iz Tiraspola je mnogo mijenjao, a ostala su samo četiri igrača koja su prošle sezone igrala elitno takmičenje.

VEZANI TEKST - "Vatrena" noć za igrače Sheriffa u Mostaru
 

- Od njih četvorice za sutrašnji meč prijavljena su samo dvojica. Gledali smo njihov duel sa Bragom i to je sve što smo mogli vidjeti u pripremi. Nemamo mnogo informacija. Oni su dva pripremna susreta odigrali iza zatvorenih kapija. Sherifu je bez sumnje lakše pripremiti se za meč, jer mi skoro da ništa nismo mijenjali u odnosu na prošlu sezonu - smatra Jakirović.

U Zrinjskom ne mogu računati na Ninu Jankovića koji ima crveni karton prenesen iz prošle sezone, a veliki hendikep bit će izostanak stuba odbrane Slobodana Jakovljevića.

Da gosti iz Moldavije u gradu na Neretvi nemaju mirnu noć pobrinuli su se navijači Zrinjskog, koji su nekoliko puta priredili vatromet u blizini hotela u kojem su smješteni igrači Sheriffa.

Koliko su ih omeli, saznat ćemo večeras, nešto prije 22 sata.

Meč počinje u 20 sati, a sudit će ga Italijan Fabio Maresca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.