open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Zrinjski oslabljen protiv Sheriffa, Jakirović i Bilbija najavili veliku borbu
Fudbaleri Zrinjskog sutra od 20 sati počinju novu sezonu.
05.07.2022. u 14:40
get url
text

Mostarci će pred domaćim navijačima na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti moldavski Sheriff u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka.

U timu neće biti Nike Jankovića koji ima crveni karton prenesen iz prošle sezone, kao ni povrijeđenog Slobodana Jakovljevića.

- Gledamo optimistično na sutrašnju utakmicu. Stadion je rasprodan i naš cilj je da odigramo dobro. Koliko god da je to kvalitetan protivnik, kakvi bismo bili sportisti, ako bismo se unaprijed predali. Imamo dvije utakmice i sigurno je da ćemo dosta pametniji biti nakon prvog susreta. Ekipa je u dobrom stanju, optimisti smo, a imamo i jasnu sliku, jer smo svim igračima na pripremnim utakmicama dali jednaku minutažu. Idemo sa provjerenim snagama - najavio je trener Sergej Jakirović.

Podcrtao je da sutrašnji protivnik u Mostar stiže sa potpuno drugim timom u odnosu na onaj koji je u prošloj sezoni igrao grupnu fazu Lige prvaka.

- Ostala su samo četiri igrača, a od njih četvorice za sutrašnji meč prijavljena su samo dvojica. Gledali smo njihov duel sa Bragom i to je sve što smo mogli vidjeti u pripremi. Nemamo mnogo informacija. Oni su dva pripremna susreta odigrali iza zatvorenih kapija. Sherifu je bez sumnje lakše pripremiti se za meč, jer mi skoro da ništa nismo mijenjali u odnosu na prošlu sezonu - rekao je Jakirović.

Optimističan pred duel sa renomiranim protivnikom je i najbolji igrač i kapiten Nemanja Bilbija.

- Žao mi je što neće nastupiti Jakovljević i Janković. Podrška će biti velika i ko god da istrči, mora dati maksimum kako bismo ostali živi za narednu utakmicu. Sherif je veliki klub. Prošle godine su odigrali dosta ovakvih utakmica. Publika će biti naš 12. igrač, i svi jedva čekamo da istrčimo i pokažemo da prošla sezona nije bila slučajnost. Osjetimo dobru energiju u gradu i šteta je što još nismo mogli prodati nekih pet, šest hiljada ulaznica više. Navijači će nas vidjeti motivisane i ja vjerujem u dobru partiju - istakao je Bilbija.

Meč počinje sutra od 20 sati, a pravdu će dijeliti Fabio Maresca iz Italije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.