open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Zrinjski nemoćan na stadionu Rođeni: Velež gazduje Mostarom
Velež gazduje Mostarom! Tim Feđe Dudića je u historijskom duelu, prvom pod svjetlima reflektora na stadionu Rođeni, slavio protiv ljutog rivala Zrinjskog.
08.08.2020. u 20:55
get url
text

Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 2:0 i tako se na najbolji način iskupili za težak poraz od Želje u prošlom kolu. Pogotke su postigli Cvijanović i Mulić.

Obren Cvijanović je pogodio u 44. minuti. Sjajno se snašao napadač Rođenih, primio loptu i slabijom lijevom nogom sa desne strane pogodio suprotni ugao. Horkaš se pružio koliko je dug, ali nije uspio zaustaviti udarac.

Imao je i Zrinjski svoje prilike u prvom dijelu. Najbolju preko Bilbije u 36. minuti. On je provozao odbranu Veleža i šutirao, a Bobić uz pomoć stative zaustavio udarac.

Opasan je bio i pokušaj Todorovića nakon vodećeg gola Cvijanovića, ali ostalo je 1:0.

{$galerijaFotografija}

U drugom dijelu zabilježene su dvije zanimljive situacije. Po jedna sa obje strane. U 65. minuti Mulić testira Horkaša, koji lijepo paradom zaustavlja njegov šut, a dvije minute kasnije Filipović je imao zicer, ali je slabo zahvatio loptu.

Zrinjskom je presudio "novopazarski div" Fejsal Mulić u 88. minuti. Napadač Veleža je sjajno pogodio iz slobodnog udarca i postigao prvjenac u dresu Rođenih. Jedan od najljepših golova u prva dva kola!

20200808_2_43807254_57304974.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.