open-navfaktor-logo
search
Prvi domaći poraz
Zrinjski na Tušnju potopio Tuzla City, hat-trick Miloša Filipovića
Fudbaleri Zrinjskog zabilježili su petu ovosezonsku pobjedu nakon što su u prvom susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 4:0 slavii u gostima kod Tuzla Cityja.
16.10.2020. u 16:52
get url
text

Mostarski sastav pitanje pobjednika riješio je već u prvom poluvremenu.

Gosti su do prednosti stigli u 19. minuti i to prvim ovosezonskim pogotkom Miloša Filipovića poslije asistencije Nemanje Bilbije.

U 29. minuti stativa je spasila domaćine nakon šuta Ivančića. Ipak, već u narednoj minuti Ognjen Todorović je udvostručio prenost Plemića.

Dok se čekao kraj prvog dijela gosti su prednost povisli na 0:3, a strijelac trećeg gola Zrinjski bio je Filipović u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

I u nastavku susreta gledali smo otvorenu igru na obje strane. Trener domaćeg tima Zlatan Nalić pokušao je nešto promijeniti uvođenjem u igru drugog klasičnog napadača Mirsada Ramića.

Upravo je Ramić imao jednu od boljih prilika za Tuzla City u nastavku susret, u kojem je domaći tim mogao doživjeti pravu rezultatsku katastrofu da su Mostarci bili nešto kvalitetniji u samoj završnici.

Rezultat se nije mijenjao sve do 86. minute kada je petu ovosezonsku pobjedu hat-trickom ovjerio Miloš Filipović. Tuzlacima je ovo bio peti poraz, ali prvi pred domaćom publikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.