open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski lako protiv Slobode, Velež nakon preokreta bolji od lidera
Lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Tuzla Cityja, poražen je na gostovanju kod Veleža s 2:1
25.09.2019. u 17:50
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog u meču desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine stigli su do uvjerljive pobjede na gostovanju kod Slobode, gdje su slavili s 3:0.

Viceprvaci naše zemlje poveli su tri minute prije kraja prvog poluvremena, i to poslije udarca s bijele tačke. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Edin Rustemović, bivši fudbaler tuzlanskog kluba.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale. Gol Zrinjskog za 0:1 pogledajte OVDJE.

S minimalnom prednošću gostiju okočano je prvo poluvrijeme, no 0:1 na semaforu stajalo je samo tri minute u nastavku meča. Čurjurićev centaršut s lijeve strane u 0:2 za Plemiće pretvorio je Renato Gojković, još jedan bivši član Slobode.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale. Gol Zrinjskog za 0:2 pogledajte OVDJE.

Konačnih 0:3 postavio je Čurjurić pogotkom u 66. minuti.  Domaći su mogli ublažiti poraz, ali je udarac Pršeša s biječe tačke u 75. minuti odbranio golman Zrinjskog, a fudbaler Slobode ni odbijenu loptu poslije odbrane nije uspio pretvoriti u pogodak.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale. Gol Zrinjskog za 0:3 pogledajte OVDJE.

Lider PLBiH, ekipa Tuzla Cityja, poražen je na gostovanju kod Veleža s 2:1. Gosti iz Tuzle poveli su u 39. minuti utakmice desetim ovosezonskim golom Voje Ubiparipa.

Rođeni su u nastavku uspjeli kreirati totalni preokret. Prvo je u 65. minuti Brandao pogodio za izjednačenje, da bi četiri minute kasnije isti igrač pogodio za preokret i važnu pobjedu za tim Feđe Dudića.

Sve zanimljivo u duelu Radnika i Čelika (2:1), desilo se u prvom dijelu utakmice. Poslije samo četiri minute igre Maksimović je Bijeljince doveo u prednost, a Dedić je u 15. izjednačio.

U 33. minuti Maksimović je drugim golom vratio prednost domaćinu, što je na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.

Premijer liga BiH, 10. kolo:
Radnik - Čelika 2:1
Sloboda - Zrinjski 0:3
Velež - Tuzla 2:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.