Zrinjski igra u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, došao je do posljednje stepenice i jedan korak dijeli ga od plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja. Ukoliko se Plemići neporaženi vrate iz Bratislave, bio bi to svakako podvig i najveći uspjeh fudbala u BiH od stjecanja nezavisnosti.

Tim Sergeja Jakirovića od maksimalnih šest utakmica domaćeg prvenstva odigrao je svega dva duela u Mostaru, a odgodio je i nadolazeći protiv Tuzla Cityja.

Prema propozicijama takmičenja Zrinjski je imao pravu da odgodi tri utakmice, a u posljednja dva slučaja u susret su im izašli Velež i Tuzla City.

Ostaje pitanje kada i kako će nadoknaditi sve ove utakmice, posebno ako osigura evropsku jesen jer bi u tom slučaju Zrinjski od septembra do novembra igrao šest utakmica Konferencijske lige (8. septembar, 15. septembar, 6. oktobar, 13. oktobar, 27. oktobar, 3. novembar).

VEZANI TEKST - Takmičarska komisija FSBiH donijela odluku: Odgođen meč Zrinjski - Tuzla City
 

U augustu će se odigrati još dva kola Premijer lige BiH. Sedmo će biti otvoreno u petak, već u srijedu 31. augusta zakazano je osmo kolo, a 3. i 4. septembra igraju se dueli devetog kola.

Poslije devetog kola jedna srijeda je slobodna, baš kao i poslije desetog kola, ali termini se preklapaju s mečevima Konferencijske lige. Poslije toga slijedi reprezentativna pauza, sve do 1. oktobra.

U oktobru su oslobođeni termini sredinom sedmice, izuzev 19. oktobra kada počinje Kup Bosne i Hercegovine. Međutim, Zrinjski bi, naravno ako izbori plasman, ponovo bi zauzet nastupom na eurosceni.

Proljetni dio Premijer lige BiH, podsjetimo, završava 19.i 20. novembra.