open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski je već odgodio pet utakmica: Kada će ih nadoknaditi?
Čak pet utakmica odgodio je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.
23.08.2022. u 17:03
get url
text

Zrinjski igra u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, došao je do posljednje stepenice i jedan korak dijeli ga od plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja. Ukoliko se Plemići neporaženi vrate iz Bratislave, bio bi to svakako podvig i najveći uspjeh fudbala u BiH od stjecanja nezavisnosti.

Tim Sergeja Jakirovića od maksimalnih šest utakmica domaćeg prvenstva odigrao je svega dva duela u Mostaru, a odgodio je i nadolazeći protiv Tuzla Cityja.

Prema propozicijama takmičenja Zrinjski je imao pravu da odgodi tri utakmice, a u posljednja dva slučaja u susret su im izašli Velež i Tuzla City.

Ostaje pitanje kada i kako će nadoknaditi sve ove utakmice, posebno ako osigura evropsku jesen jer bi u tom slučaju Zrinjski od septembra do novembra igrao šest utakmica Konferencijske lige (8. septembar, 15. septembar, 6. oktobar, 13. oktobar, 27. oktobar, 3. novembar).

VEZANI TEKST - Takmičarska komisija FSBiH donijela odluku: Odgođen meč Zrinjski - Tuzla City
 

U augustu će se odigrati još dva kola Premijer lige BiH. Sedmo će biti otvoreno u petak, već u srijedu 31. augusta zakazano je osmo kolo, a 3. i 4. septembra igraju se dueli devetog kola.

Poslije devetog kola jedna srijeda je slobodna, baš kao i poslije desetog kola, ali termini se preklapaju s mečevima Konferencijske lige. Poslije toga slijedi reprezentativna pauza, sve do 1. oktobra.

U oktobru su oslobođeni termini sredinom sedmice, izuzev 19. oktobra kada počinje Kup Bosne i Hercegovine. Međutim, Zrinjski bi, naravno ako izbori plasman, ponovo bi zauzet nastupom na eurosceni.

Proljetni dio Premijer lige BiH, podsjetimo, završava 19.i 20. novembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.