open-navfaktor-logo
search
Sheriff ide dalje
Zrinjski ispao iz Lige prvaka, Savić tragičar, Mostarci sele u Konferencijsku ligu
Mostarski Zrinjski zaustavljen je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. U naredni krug preko prvaka Bosne i Hercegovine plasirao se moldavski Sheriff.
12.07.2022. u 20:56
get url
text

Nakon susreta bez pogodaka u Mostaru, Sheriff je u revanšu u Kišnjevu slavio 1:0.

Odlučujući gol viđen je u 22. minuti kada je Igor Savić nakon kornera nes(p)retno pogodio vlastitu mrežu.

Zrinjski je poslije toga uspio kreirati nekoliko dobrih prilika, ali put do mreže tim Sergeja Jakirovića nije pronašao.

Već u 24. minuti Nemanja Bilbija, koji je prošle sezone rešetao mreže, našao se u odličnoj prilici, ali je njkegov udarac pokazao da još uvijek nije podesio nišanse sprave. Iz gotovo idealne situacije poslao je loptu visoko iznad gola.

Bilo je to sve u prvom dijelu. Zrinjski je u nastavku bio mnogo aktivniji na terenu, a na najbolju šansu bh. prvak čekao je do 65. minute. Dugo su Mostarci pleli mrežu oko gola Sheriffa, na kraju je Tičinović centrirao, Bilbija skočio, a golman domaćih odbranio njegov pokušaj glavom.

U 76. minuti lopta je nakon kornera stigla do Kamenara, koji je bez puno razmišljanja opalio prema golu, a lopta je otišla tik pored stative.

Zrinjski definitivno ima za čime da žali, jer Sheriff u dvije utakmice nije napravio previše, pogotovo u napadu. Isto važi za Zrinjski, jer ukoliko u evropskim mečevima za 180 mintua ne postignete pogodak, onda se nemate čemu nadati...

Za Mostarce kraj takmičenja u Ligi prvaka ne znači i oproštaj od Evrope. Već naredne sedmice igrat će meč drugog kola Konferencijske lige protiv poraženog tima iz duela Tirana (Albanija) - Dudelange (Luksemburg).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.