open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Zrinjski i Borac u (ne)mogućim misijama protiv Olimpije i Rio Avea
Fudbaleri Zrinjskog i Borca danas će odigrati susrete 2. kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu.
17.09.2020. u 08:17
get url
text

Mostarci će gostovati ljubljanskoj Olimpiji, dok će Borac ugostiti portugalsku ekipu - Rio Ave. Za bh. predstavnike ovo će biti (ne)moguća misije, ali daleko od toga da su bez šansi, posebno jer se igra jedna utakmica...

Iako će gostovati u Sloveniji, iz tabora mostarskog kluba nadaju se da mogu do trijumfa i prolaza u treće pretkolo.

Dodao je kako je Olimpija ozbiljna momčad, ali da Zrinjski ima realne šanse doći do pobjede i prolaza u sljedeće pretkolo.

- Olimpija ima nekoliko ozbiljnih igrača na koje moramo obratiti pažnju. Ono što bismo mi trebali iskoristiti je to što oni imaju dosta novih igrača, možda još nisu u ritmu i možda nisu u potpunosti uigrani. Generalno, ekipa koja uđe u dobar ritam, ekipa koja postigne prvi gol, bit će u velikoj prednosti, a nadam se da ćemo to biti mi - kazao je Mladen Žižović, trener Zrinjskog.

Mnogo teži zadatak imat će banjalučki klub koji će na domaćem terenu ugostiti Rio Ave.

- Nepopravljivi sam optimista, ali moramo da budemo svjesni da nas čeka veoma zahtjevan posao i težak zadatak. Svi znate da je ekipa Rio Avea prošle sezone u prvenstvu Portugala zauzela peto mjesto, ali i ekipa koja je na gostujućim terenima na 18 utakmica samo dva puta bila poražena.

Sve mi to znamo, ali naravno da znamo i svoju snagu. Niko nam ne može zabraniti da se nadamo da možemo da napravimo novi historijski poduhvat. Ova generacija igrača, pa ni ja kao njihov trener, ne zna koliko može i zaista imaju kvalitet. Možda smo mogli da u prvenstvu osvojimo još dva-tri boda, ali izostanak toga je možda proizvod razmišljanja o ovome što sutra slijedi - rekao je trener Vlado Jagodić.

Susret Olimpija - Zrinjski počinje u 18.30 satu, a duel Borac - Rio Ave igra se od 20 sati. Oba meča bit će u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu. Sve parove 2. pretkola možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.