open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski gostuje u Tirani, Jakirović očekuje dobar rezultat
Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski evropski put nastavlja večeras protiv albanskog prvaka Tirane u drugom pretkolu Konferencijske lige.
19.07.2022. u 07:52
get url
text

- Očekuje nas uzavrela atmosfera na stadionu. Albanci su emotivan narod i njihovi navijači sa tribina nose igrače i daju im vjetar u leđa. Stadion je savršen, nedavno je na njemu igrano finale Konferencijske lige, tako da ćemo imati najbolje uvjete da se predstavimo dobro i odigramo na način koji će donijeti dobar rezultat pred revanš, pa i prolazak u naredni krug - izjavio je trener Plemića Sergej Jakirović.

Predstojeći protivnik Zrinjskog također je u Konferencijsku ligu dospio nakon eliminacije u prvom pretkolu Lige prvaka. Bolji od njih bio je Dudelange, aktualni prvak Luksemburga.

- Dudelange je na nedavnoj utakmici protiv Tirane imao mnogo sreće jer su prema prikazanom Albanci nakon dvadeset minuta trebali voditi 3:0. Sve je splasnulo nakon što je Dudelange poveo. Tirana ima opasna krila, to moramo prevenirati i ne smijemo dozvoliti da prave dubinu iza naših leđa, što također može biti loše po nas. Ovaj nivo zahtijeva mnogo ozbiljnosti i šanse koje se ukažu ovog puta moramo iskoristiti - dodao je Jakirović.

Trener Plemića na raspologanju ima sve igrače osim Slobodana Jakovljevića. 

Utakmica Tirane i Zrinjskog na programu je od 20 sati na stadionu "Selman Stremasi".

Glavni arbitar ovog meča je Loukas Sotiriou sa Kipra, a susret možete pratiti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.