open-navfaktor-logo
search
Ništa od play-offa
Zrinjski eliminisan iz Evropske lige nakon penal-drame u Nikoziji
Fudbaleri Zrinjskog eliminisali su u trećem pretkolu Evropske lige nakon što ih je poslije boljeg izvođena penala s ukupnih 6:3 savladao APOEL.
24.09.2020. u 22:43
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog dobro su otvorili meč na stadionu GSP, a već u 11. minuti Josip Ivančić je Mostarce doveo u prednost.

Ipak, prednost ekipe Mladena Žižovića trajala je svega tri minute jer je u 14. minuti susreta Atzili pogodio za izjednačenje poslije asistencije Geraldesa.

U 26. minuti susret tim koji je igrao i grupnu fazu Lige prvaka stigao je do totalnog preokreta. Atzili je ovoga puta bio asistent, a strijelac Nuhiu.

U nastavku je bh. predstavnik igrao hrabro, a nagrada za to je stigla u 69. minuti kada je Nemanja Bilbija pogodio za izjednačenje. Asistirao mu je strijelac prvog gola za Plemića Josip Ivančić.

Zrinjski je bio bolji tim u drugom poluvremenu, no do 90. minute rezultat se nije mijenjao, pa je susret otišao u produžetke.

U uvodnim minutama prvog produžetka igru su kontrolisali fudbaleri APOEL-a, ali je se Plemiči brzo oslobodili pritiska, kreirali nekoliko ozbiljnih situacija pred golom Kiprana. Ipak, izostajala je kvalitetna završnica. Možda je najbolju priliku Zrinjski imao u 104. minuti produžetka preko Govedarice.

Imao je i domaćin svoje prilike, a najbolju su imali u 114. minuti. I to i slobodnjaka, ali je Brkić uhvatio loptu poslije šuta glavom Atzilija.

Nakon što u 30 minuta produžetaka nije bilo pobjednika, APOEL je bolje šutirao penale, ili možda je bolje reći da je Miguel Silva bolje branio udarce s bijele tačke, a "skinuo" je udarce Ibanezu i Bilbiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.