open-navfaktor-logo
search
Vraća se kući
Zrinjski dovodi Zvonimira Kožulja?
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog osvojili su duplu krunu, a ovog ljeta ekipa će doživjeti mnogo promjena.
07.06.2023. u 21:13
get url
text

Otišli su Almir Bekić, Dragan Juranović, Karlo Kamenar, Nikola Mandić, Petar Bojo, Silvio Ilinković, Mario Ćuže, Petar Sučić i Milan Vukotić. U rubriku dolasci upisani su Mato Stanić iz Rijeke, te napadač Nikola Marić koji je stigao iz trećeg ranga hrvatskog fudbala. U narednim danima očekuju se potpisi Aldina Hrvanovića, te Darija Čanađije iz Šibenika. Za sada je još upitno dolazi li Pod Bijeli brijeg golman Šibenika Lovre Rogić.

No, to sigurno neće biti sve. Kako saznaje Hercegovina.info Zrinjski je pred dovođenjem Zvonimira Kožulja (29). Riječ je o Mostarcu koji je fudbal počeo trenirati u Zrinjskom, da bi veći dio omladinske škole proveo u Širokom Brijegu odakle je 2016. godine otišao u Hajduk.

Klub s Poljuda ga je u julu 2018. godine za milion eura prodao u Pogon iz Poljske gdje je igrao najbolji fudbal karijere. Od 2020. do 2022. godine imao je epizodu u Turskoj gdje je nastupao za Gaziantep i Eyupspor, a nakon problema s povredama vratio se u Poljsku. Posljednji angažman imao je u Sandecji.

U Zrinjski bi Kožulj trebao stići kao slobodan igrač budući da mu je ugovor s poljskim klubom istekao još u aprilu ove godine.

Za reprezentaciju BiH ima jedan nastup i to na Kirin kupu u Japanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.