open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Zrinjski dočekuje Sarajevo, Borac gostuje na Pecari, duel Leotara i Posušja
Danas su na programu tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.
04.09.2022. u 07:56
get url
text

Program od 17 sati u Trebinju otvaraju Leotar i Posušje.

Oba tima su doživjela poraze u prethodnom kolu. Posušje se trenutno nalazi na 8. mjestu sa osam bodova, dok je Leotar na poziciji ispod sa bodom manje.

Elvedin Topuzović iz Tuzle dijelit će pravdu na Policama.

Zrinjski i Sarajevo u  od 19 sati u Mostaru igraju derbi utakmicu devetog kola.

Trener Sarajeva Feđa Dudić smatra da tim sa Koševa očekuje najteži susret u sezoni.

- S obzirom na kvalitet Zrinjskog, ovo jeste najteža utakmica u sezoni. Međutim, meni je drago igrati derbi utakmice gdje i kvalitet dolazi do izražaja, gdje i ti možeš vidjeti na kojem si stadiju. Mislim da dolazimo u jako dobro vrijeme za nas, povezali smo tri dobre utakmice, zadnju smo i pobijedili i odmah samopouzdanje raste.

Zrinjski je izmoren od Europe, možda više psihički nego psihički, jer primiti gol u onakvom trenutno, sigurno da jako boli. Već je ostavilo posljedice i na utakmici protiv Borca, bez obzira na to što i teren nije bio dobar, sigurno nisu na pravom nivou. Želimo probati iskoristiti taj psihološki momenat koji vjerovatno kod njih nije na najboljem nivou i prezentovati se u što boljem izdanju - kazao je Dudić.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je ovaj duel i istakao da njegove izabranike očekuje teška utakmica.

- Sarajevo ima novog trenera, dosta igrača. Po meni, sve ekipe imaju puno oscilacija, to se vidi. Pogotovo mi, zbrda-zdola, sa odgođenim utakmicama, nemamo pravo sliku tabele. Sarajevo je promijenilo način igre, motorički je bolje, dosta kombinuje, dolaze do protivničkog gola, imaju mnogo prilika i moraćemo biti na jako visokom nivou - kazao je Jakirović i dodao:

- Taj meč Zrinjski – Sarajevo je derbi, za mene jedan od najvećih derbija u ovoj ligi. I po trofejima i po veličini klubova. Čeka nas jako težak posao, nadam se da ćemo biti na nivou, igramo kući pred svojom publikom i učinićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat - dodao je trener Plemića

Utakmicu Zrinjski – Sarajevo sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

U istom terminu Široki Brijeg dočekuje ekipu Borca.

Banjalučani, nošeni pobjedom protiv aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog u prošlom kolu, žele da ostvare još jedan pozitivan rezultat.

Međutim, utakmica na "Mlakvama" protiv "Plemića" uzela je danak, ali i imala pozitivan psihološki uticaj na ekipu Borca.

- Raspored nam je takav da imamo zaista teške utakmice, poslije Zrinjskog gostujemo kod Širokog Brijega. Prošla utakmica, teren i sve, je ostavilo velikog traga nad nama. Očekuje nas teška utakmica i zahtjevan put. Pored ovoga imamo i kadrovskih problema, a danas poslije treninga će stvari biti mnogo jasnije ko sa nama neće na put. Ta utakmica protiv Zrinjskog nam je imala pozitvan psihološki aspekt za nas, ma koliko teška da je bila - rekao je trener Borca Vinko Marinović u najavi susreta.

Marinović se nada novom dobrom rezultatu u svojoj drugoj utakmici na klupi Borca.

- Nadam se da ćemo u Širokom Brijegu odigrati opet na jednom dobro nivou. Očekujem da ekipa da sve od sebe što se tiče zalaganje i svega ostalog. Cilj nam je da ponovo dođemo do jednog pozitivnog rezultata - rekao je Marinović.

- Ovaj derbi kao i svaki drugi derbi i igračima i navijačima daje poseban impuls i adrenalinski naboj. Siguran sam kako nas očekuje pravi, istinski derbi - istakao je pomoćni trener Širokog Brijega Vlado Hrkać u najavi susreta.

Pravdu na ovom susretu će dijeliti Ermin Sivac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.