open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija FSBiH
Zrinjski će skupo platiti zbog ustaškog pozdrava, kažnjeni i Željo, Velež, Leotar...
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imala je mnogo posla na sjednici na kojoj je donosila odluke o prekršajima iz 18. i 19. kola Premijer lige BiH.
23.11.2022. u 18:42
get url
text

U centru pažnje je bio incident iz Mostara, sa utakmice Zrinjski - Borac (1:0). Navijači Plemića skandirali su ustaški pozdrav "Za dom spremni", poklik koji veliča ozloglašenu Nezavisnu Državu Hrvatsku, bilo je pirotehnike, ali i propusta u organizaciji utakmice (plastičnim bocama gađani fudbaleri Borca).

Zbog svega toga Zrinjski je kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM potvrđeno je za Faktor iz FSBiH. Uz to, u prvoj narednoj utakmici Zrinjskog bit će zatvorena tribina zapad (Plemići će kaznu "odraditi" u utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Laktaša 18. ili 19. februara 2023. godine).

Nikola Mandić, igrač Zrinjskog koji je isključen protiv Borca, pauzirat će dva meča, a Milan Spremo (Borac) i Almir Bekić (Zrinjski) pauzirat će je jedan susret.

VEZANI TEKST - Ultrasi ustaškim pozdravom zaključili jesen: "Za dom spremni" odjekivalo u Mostaru

FK Željezničar je kažnjen sa 3.000 KM zbog pirotehnike koju su navijači Plavih koristili tokom proslave 35. rođendana Manijaka u duelu protiv Posušja. Erdijan Pekić, komesar sigurnosti tima sa Grbavice, kažnjen je sa 500 KM zbog gužve koja se stvorila u tunelu na meču protiv Borca.

Leotar je zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Borca kažnjen sa 1.500 KM, a trener Trebinjaca Marko Maksimović sa 500 KM. Maksimović je isključen u duelu sa Banjalučanima, kao i fudbaler Dejan Uzelac, a obojica će pauzirati po jedan meč (odradili kaznu protiv Sarajeva).

Kaznu od 1.500 KM morat će platiti i Posušje zbog propusta u duelu protiv Slobode, dok je Velež kažnjen sa 1.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.